Kamyoncular Garajı’nda düzenlenen ve geleneksel hâle gelen Mevlîd programına şoför esnafından yoğun bir katılım oldu. Yaklaşık iki ayda bir düzenledikleri Mevlîd programlarıyla bir araya geldiklerini ifade eden Oda Başkanı Tahsin Şahin, “Bu vesileyle hem hayatını kaybeden şoför ve nakliyeci esnafımızı anıyoruz hem de üyelerimiz ile bir araya gelerek onların sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz.” dedi.

Kamyoncular Garajında kısa bir süre önce hizmete açılan camide okutulan Mevlîd-i Şerif ve kılınan Cuma namazının ardından meslektaşlarıyla bir araya gelen Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, “Bugün aramızda olmayan Hakk’ın rahmetine kavuşmuş sayısız esnaf ve sanatkârımız ile şoför esnafımız var. Onların ruhlarına hediye ettiğimiz Mevlîd-i Şerif geleneğimiz güçlenerek devam ediyor. Mevlîdimize katılan, ilgi gösteren bütün Oda üyelerimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bazı kesimlerin şoför esnafı ve Oda üzerinde ayak oyunlarına giriştiğini iddia eden Tahsin Şahin, “Birileri bir senaryo yazıyor ve hem odamızı hem de şoför esnafımızı rencide etmenin derdine düşüyor. Buradan şunu özellikle belirtmek isterim ki ne odamızı nede şoför ve nakliyeci esnafımızı kimseye rencide ettirtmem. Birlik ve beraberliğimiz birilerini rahatsız ediyor ki ayak oyunlarına girme gereği duyuyorlar. Şoför esnafı bu ülkenin yükünü taşıyan, gecesini gündüzüne katarak ailesinden feragat eden insanlardır. Helal kazanç için günlerce aylarca sevdiklerinden uzakta ömürleri yollarda geçen şoför esnafımız için ne yapsak azdır. Bugün buradaki birlik ve beraberliğimizi gördüklerinde amaçlarına ulaşamadıklarını bir kez daha anlayacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin’in aralık ayında yaptığı açıklamayı hatırlatan Oda üyeleri, Şahin’in esnaf kredilerine erteleme talebinin yerinde bir istek olduğunu belirterek, bu konuda yetkililerden de destek istediler.

Bu talebin kamuoyunda gündemde tutularak arkasında durulması gerektiği görüşünde birleşen Oda üyeleri, esnaf kredilerinin ertelenmesi hâlinde çok rahatlayacaklarını dile getirdiler.

Kış ayında şoför esnafının çok zorluklar çektiğini vurgulayan Oda Başkanı Tahsin Şahin ise “Esnaf kredilerinin ertelenmesi noktasında biz yine üzerimize düşeni yapacağız. Bu konuyu her platformda dile getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Ben isterim ki topyekûn bir kampanya başlatalım ve sesimizi daha güçlü duyuralım. Kış ayında şoför esnafımız çok zor şartlarda çalışıyor. Bir kamyonun yakıt masrafı, kış lastiklerinin alınması ve bakımının yapılması çok büyük meblağları buluyor. Bu anlamda esnaf kredilerinin ertelenmesi yerinde bir karar olacaktır. Umarız bu talebimiz değerlendirilir. Biz gerekli yerlere talebimizi sözlü olarak da ilettik.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim