Ali Can Doğan, Lemzi Çöplü, Türkay Yücel ve Murat Metin’in aday olduğu genel kurulda, eski Başkan Muzaffer Yıldırım, tüzük gereği iki kez başkanlık görevinde bulunması nedeniyle aday olmadı. Genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, daha sonra Divan Heyeti belirlendi. Divan Başkanlığı'nı Ferman Aldemir’in yaptığı genel kurulda, kâtip üyeliklerine ise Nazım Dudak, Hamza Ekinci ve Ömer Yılmaz seçildi.
Genel kurulda SMMMO eski Başkan Muzaffer Yıldırım bir açılış konuşması yaptı. Kendisinin 6 yıldır yönetim kurulu başkanlığı yaptığını hatırlatarak, bu süre içinde eğitim çalışmalarına, istişareye ve ortak akla önem verdiklerini söyleyen Yıldırım, 6 yılın kazanımlarla geçtiğini dile getirdi
Genel kurulda daha sonra Oda’nın gelir, gider bilançolarının okunmasının ardından, faaliyet raporu okundu ve onaylandı. Konuşmaların ardından başkan adayları dostluk mesajları verdikleri birer konuşma yaptı.
Kongrede ikinci gün ise seçimler gerçekleştirildi. Çarşaf liste usulü ile yapılan seçim sonucunda Yönetim Kurulu Ali Can Doğan ve listesinden Nazik Bulut ile Lemzi Çöplü, Türkay Yücel ve Murat Metin’den oluştu. Yönetim Kurulu’nun önümüzdeki günlerde yapacağı toplantının ardından Oda Başkanı belirlenecek.
Öte yandan Denetleme Kurulu; Ayhan Şahin, Murat Ağca, Elvan Şener, Disiplin Kurulu; Didem Şimşek Üzbey, Mustafa Duman, İsmail Yurdakul, Bülent Girgin, Nihat Turgut, Birlik Temsilcileri ise Sefa Doğan, Okan Can, Muzaffer Yıldırım, Türkay Yücel, Abdullah Ateş, Fikret Tepençelik, Abdulkadir Namık Çelebi ve Ünal Sarıoğlu’ndan oluştu.




(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim