Engellilere bir süre temsili askerlik eğitimi verildikten sonra İl Garnizon Komutanlığında yemin töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının okunmasıyla başlayan törende 5 engelli, ellerini Türk bayrağı ve silahların üstüne koyarak yemin etti.

Engelli askerlerin terhis belgelerini Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Vali Yardımcısı Ayhan Özkan görme özürlü ve bedensel engelli 25 yaşındaki Aykut Erdal’a terhis belgesini verdikten sonra önce elini sonra yüzlerini öperek “ Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, burada yaptığı konuşmada, erkek evlat sahibi anne babalar için evladın askerlik görevini yapmasının çok önemli olduğunu söyledi. Peygamber Ocağına katılarak askerlik vazifesini yerine getirip, bir birey olmaya ilk adımın atıldığını ifade eden Özkan, engelli bireylerin de bir günlüğüne de olsa askerlik duygusunu yaşamasının tüm ülkelere örnek olabilecek bir çalışma olduğunu söyleyerek “sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ da, Askerlik mükellefiyetinin, asker-millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesi olduğuna dikkat çeken Başbuğ, "Şanlı bayrağımız ve silah üzerine ellerinizi koyup, ebediyete kadar sadık kalacağınız askerlik yeminini ettiniz. İnanıyoruz ki ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden her vatan evladı gibi sizler de bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik yemininiz, yüce Türk Milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Jandarma Teşkilatına, ailelerinize ve sizlere hayırlı olsun." dedi.

Öte yandan İl Garnizon Komutanlığında yemin törenine katılan 25 yaşındaki Aykut Erdal’ın  annesi  65 yaşındaki  Satı Erdal “ Herkese çok teşekkür ediyorum. Oğlum hep asker olmak istiyordu. Bize bu mutlu günü yaşatan herkesten Allan razı olsun” dedi.

Dayısı Celal Kınıklı ise “ Devlet büyüklerim başta olmak üzere bu mutlu günü bize ve yeğenime yaşatan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. Görme özürlü ve bedensel engelli Aykut Erdal’da  “Vatan savurması bizlere emanet kimsenin gözü arkada kalmasın” diyerek ilk nöbetini nizamiyede tuttu.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim