Çorum’da faaliyetlerini sürdüren çeşitli sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturdukları Çorum İnsanî Değerler Platformu’nun Dönem Sözcülüğünü sürdüren Seyfettin Zengin, Doğu Türkistan’da yaşanan olaylarla ilgili bir kınama mesajı yayımladı.
Seyfettin Zengin mesajında şu görüşleri dile getirdi:
“Mübarek Ramazan ayının feyz ve bereketini yaşadığımız şu günlerde İslâm beldelerinden hiçte iyi olmayan haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl zalim Çin hükümetinin aldığı bir kararla bu ülkede yaşayan Müslümanlardan memur, öğrenci ve öğretmenlerin oruç tutmaları resmen yasaklanmıştı. Kendi halkının sapkın inancı köpek yeme ayinlerinin serbest olduğu Çin’de Müslümanlar’ın en temel hakkı olan ibadet hakları böylece kısıtlanmıştı. Ramazan ayının başlamasıyla geçen hafta alınan bu karar sonucu Çin'in Şincan Uygur Özerk bölgesinde polisin başlattığı operasyonda en az 18 kişinin hayatını kaybettiği ajanslar tarafından dünyaya duyurulmuştur. Uygar dünyanın her zamanki gibi pek ilgisini çekmeyen bu vahşet ve zulüm bizlerin yüreğini yaralamıştır. Doğu Türkistan'ın Kaşgar vilayetinde olaylar meydana geldiği ve 18 Uygur kardeşimizin şehit edildiği bu vahşet maalesef ilk değildir.
Tarihte insanlığa barış ve adalet dağıtmış olan bu ümmet özellikle son yüzyılda yaşadığı zillet ile büyük ve ağır bir imtihandan geçmektedir. Maalesef Müslümanlar birlik ve ümmet olma şuurunu kaybettiler. Allah’ın ayetlerine muhalif işler yaptık, amacımızdan uzaklaştık, yaratılış sebebimizi unuttuk. Batı dünyasının düştüğü dünyevileşme hastalığına bizler de tutulduk. Ümmet bir ve beraber olsaydı İslam beldelerinde bu olaylar yaşanır mıydı? Atalarımızın bir fermanıyla haksızlıkların durdurulduğu o günler hafızalarda hala tazeliğini korumaktadır. Birlik ve beraberlik içinde, ümmet şuuruyla, ben değil biz anlayışıyla bu mübarek Ramazan ayının bereketiyle o günleri tekrar getirmek mümkündür.”
Müslümanlar’ın hızlı bir şekilde kendisini toparlaması gerektiğini vurgulayan Seyfettin Zengin, “Ülkemizin devlet adamlarına buradan sesleniyoruz, birbirinizle uğraşmayı bırakın, düşman boş durmuyor, alanımızı sürekli daraltıyor. Derhal gerekli diplomatik girişimleri yaparak bu vahşi Kızıl Çin Devletinin vahşetini durdurun. Tüm dünyaya bu olayları duyurun.
Doğu Türkistan'ın Kaşgar vilayetinde meydana gelen ve 18 Uygur kardeşimizin şehit edildiği bu olayları ve yapılan yasakçı uygulamaları kınıyor ve Çin Devletini lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim