Çorum Kent Konseyi Mart ayı yürütme kurulu toplantısı önceki gün Turgut Özal İş Merkezi Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın başkanlığında yapılan toplantıya Ak Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım ve MHP İl Başkan Yardımcısı Şahin Çakın da katıldı.
Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantı, kent konseyinin faaliyetlerine ilişkin tanıtım filminin izletilmesi ile başladı. Ardından söz alarak Kent Konseyi’nin kuruluşu, amacı ve Çorum’da yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, siyasi parti temsilcileri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
Parti temsilcilerinin toplantıya katılmasının kendilerine moral verdiğini ifade eden Başkan Candan, 7 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi’nin ülkemize hayırlar getirmesin diledi. Candan, “Yoğun bir seçim süreci yaşıyoruz. Seçimlerin sevgi, saygı ve kardeşlik ortamında tamamlanmasını diliyor, tüm siyasi partilerimize bu süreçte başarılar diliyorum” dedi.
Çorum Kent Konseyi’nin ilimizdeki tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile görüş alışverişi yapabileceğini belirten Candan, Çorum’a faydalı olmak adına da her türlü projeye birlikte imza atabileceklerini söyledi.
Candan ayrıca, bugün saat 13.00’da Sait Çamlıca’nın katılımı ile Devlet Tiyatrosu Salonu’nda gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik bir konferans düzenleyeceklerini açıkladı. “Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla 9 Mart’ta şiir etkinliği düzenleyeceklerini ve 12 Mart’ta İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümünde konferans ve seminerler organize ettiklerini belirten Candan, 18 Mart’ta ise Çanakkale Zaferi’ni çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını ve Çanakkale’ye gezi düzenleyeceklerini belirti.
Kent Konseyi toplantısı, Ak Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım ve MHP İl Başkan Yardımcısı Şahin Çakın’ın görüş ve önerileri ile devam etti.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim