Devlet yönetiminden yapılan kafa karıştırıcı ve çelişkili açıklamaların Barzani’nin değirmenine adeta su taşıdığını belirten Onan, açıklamaların Barzani’nin elini güçlendirdiğini ve manevra alanını genişlettiğini anlattı.

Türkiye’deki Barzaniseverlerin, ihanet ve melanete hizmet eden bölünme hizmetkârlarının boşuna heveslenmemesi ve boşuna çırpınmaması gerektiğini belirten Onan, “Soydaşlarımız namusumuza emanettir. Can, mal ve vatan güvenliklerine destek vermek boynumuzun borcudur. Bu kapsamda en az beş bin Ülkücü gönüllü başta Kerkük olmak üzere, Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık, birlik ve dirlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir. Türkmenler sahipsiz ve yalnız değildir, acı verici etnik soykırıma, vatansızlığa da asla terk edilmeyeceklerdir.

Kerkük Türk kalacak, Türkmeneli huzura kavuşacaktır. Tarihin uyanışıyla, coğrafyanın uyarısıyla, uluslararası antlaşmalardan doğan haklarımız doğrultusunda gerçek hayat alanımız olan Misak-ı Milli derin uykusundan kalkacak, zincirlerden kurtulacak, kadim emanet Türk milletine inşallah geçecektir.

İlimizdeki milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri Kerkük konusunda sessizliğe gömülmüşlerdir. Milletvekilleri adeta dut yemiş bülbüle dönmüşlerdir.

Bu mesele siyasi bir mesele değil, Türk Milletinin haklı davasıdır.

Bu mesele milletimizin Misak-ı Milli davasıdır” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim