Vali Ahmet Kara, kadını yok sayan devletlerin ilerleyemeyeceğini belirterek son yıllarda siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinde aktif olarak yer alan kadınların artık iktisadi hayatta da kendilerini göstermelerinin zamanının geldiğini vurguladı.
Çorum’da kadın girişimcilerin sayısını artırma adına Valilik himayesinde Güzel Çorumu Kalkındırma Derneği ile İl Özel İdaresi arasında yapılan protokol uyarınca hayata geçirilen “İşte Kadın Eli” projesinin başarıyla devam ettiğini dile getirerek bu kapsamda Uğurludağ’da düzenlenen iki kursa katılan kadınlara sertifikaları ve belgeleri dağıtıldı.
Vali Ahmet Kara başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesinin katıldığı tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Uğurludağ Ortaokulu Konferans Salonu’nda yapılan törende konuşan Kaymakam Kaykaç,30 yıl sonra ilçelerinde bir çok ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İl Özel İdaresi’nin katkısıyla Memur Lokali, sentetik çim saha, vakıf ormanı gibi hizmetlerin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Kaykaç, ilçe kütüphanesinin bakımı için de destek beklediklerini kaydetti.
Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun da ilçenin son yıllarda önemli yatırımlar aldığını belirterek bunların devamını beklediklerini kaydetti. Torun, bu yatırımların yapılmasında katkısı bulunan başta Vali Kara olmak üzere tüm kişi kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Törende konuşan Vali Kara ise kadının önemine değindi. Uğurludağ’a her zaman gelemediklerini ancak gönlünde bu toprakların her bir karış toprağı için kafa yorduğunu söyleyen Vali Kara sertifika töreninde siyasette ve sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alan kadınların artık iktisadi hayatta da yer alarak gelişime katkı sağlaması gerektiğini bildirdi. Kadınların hem dinimiz hem de Türk milleti için önemine değinerek bu konuda son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuya özel önem verdiğini anlatan Vali Kara, iktidarın da son düzenlemelerle birlikte kadın çalışanlara doğum izni, süt yardımı, yarı zamanlı çalışma gibi vaatlerini birer birer yerine getirdiğini kaydetti.
Konuşmasında son aylarda ülkede yaşanan terör nedeniyle şehit düşen askerlere rahmetle anarak ve terörü lanetleyerek başlayan Vali Kara, terörle mücadelede devletin biran önce başarılı olmasını, ülkemizde barış ve kardeşlik havasının oluşmasını diledi.
Çorum Valiliği ve kaymakamlıklar arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen girişimcilik eğitimlerinde 300 hedeflerinin çok çok üzerinde başvuru alındığını, Uğurludağ’da da 30 olan hedefe rağmen 50’yi geçkin kadının kurslara başvurduğunu ve ileriki dönemde bunların iş hayatına adım atacağını anlatan Vali Kara, “İşte Kadın Eli” projesi uyarınca başvuruda bulunan tüm kadınların eğitileceğini vurguladı.
Girişimciliğe adım atacak olan kadınlara sertifikalarını vereceklerini ancak bundan sonra da her zaman her türlü desteğe hazır olduklarını anlatan Vali Kara, toplumun yarısını oluşturan kadınları yok sayarak ilerleme olamayacağını, onlara gerekli imkanları sağlayarak dünya devleti olunabileceğini, İl Özel İdaresi’nin mikrokredi desteğine bugüne kadar 17 kişinin başvurduğunu ve bu sayının artması gerektiğini sözlerine ekledi.
Vali Kara’nın konuşmasının ardından ilçede düzenlenen kursa katılarak başarılı olan kadınlara protokol üyeleri tarafından sertifikaları dağıtıldı. Sertifika töreninin ardından ise tesislerin toplu açılışı gerçekleştirildi. Vali Kara ve beraberindeki heyet Cuma Namazı ve öğle yemeğinin ardından ilçeden ayrıldı.


Vali Ahmet Kara

(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim