Çorumlu sanatçılar Aşık Gülabi, Canan Başkaya, Aşık Şahin ve Reha Palabıyık, CHP Çorum Milletvekili Aday Adayı Halis Durkaya’ya destek amacıyla 28 Şubat Cumartesi günü Milönü Kavşağı’nda halk konseri verdi.
Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen konserde Âşık Gülabi ve Canan Başkaya, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi’nde Durkaya’ya destek istedi.
Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği konserde sahneye ilk çıkan sanatçı, Aşık Şahin ve Reha Palabıyık oldu. Ardından 24. dönem milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çorum milletvekili aday adayı Canan Başkaya sahne aldı.
Türk Halk Müziği’nin eşsiz parçalarını kendisine has yorumu ile seslendiren TRT Sanatçısı Başkaya, Âşık Mahsuni Şerif, Neşet Ertaş ve Âşık Şekip Şahadoğru’dan da türküler söyledi. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Başkaya, Çorum’dan tüm dünyaya dostluk ve kardeşlik mesajları da verdi.
Başkaya, “Değerli dostum Halis Durkaya’ya destek vermek için sizlerle birlikteyim. Beni Meclis’e gönderemediniz ama Halis Durkaya’yı göndereceğinize eminim. Doğusundan batısına birbirinden güzel insanların yaşadığı ülkemizde herkesin birbirine saygı göstermesi gerekiyor. Saygı ve sevginin olduğu bir ülkede savaşlar olmaz” dedi.
Başkaya ayrıca, Mersin’nin Tarsus ilçesinde canice öldürülen Özgecan Arslan’ı da unutmadı. Başkaya, “Sen küçüksün ölemezsin” isimli parçayı Özgecan için seslendirdi.
Daha sonra CHP Çorum Milletvekili Aday Adayı Halis Durkaya ile birlikte sahneye gelen Çorumlu sanatçı Aşık Gülabi, vatandaşlardan destek sözü istedi. Gülabi, “Milletvekili adayları seçim dönemlerinde vaatlerde bulunur fakat sözlerini yerine getirmez. Halis Durkaya Meclis’te sizleri temsil etmezse, Çorumlulara hizmet getirmezse hesabını benden sorun. Onun adına sizlere söz veriyorum” dedi.
Türküleri ile bütün dünya ülkelerinde Çorum’u tanıttığını ifade eden Aşık Gülabi, unutulmaz parçalarını bağlama eşliğinde seslendirerek Çorum halkına türkü ziyafeti sundu.




(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim