Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Erhan Usta, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafına ilişkin yapılan polemikler için “Siyaset iç çamaşırı seviyesine düşmemeli.” dedi.

Cumartesi günü MHP Çorum İl Başkanlığı’nın yeni yerinin açılış törenine katılan Usta, Türkiye gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. MHP’nin kurulduğu günden bugüne siyasetten önce ülke meselelerini ele aldığını ve bu meselelere siyasi düşmanlıkları karıştırmadığını belirten Usta, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun atletli fotoğrafının ortaya çıkmasından sonra oluşan polemiği de değerlendirdi.

2019 yılında yapılacak seçimlerde MHP’nin başarılı olacağına inandığını vurgulayan Usta, şunları söyledi:

“HER ZAMAN ÜLKEMİZİ DÜŞÜNDÜK”

“15 Temmuz’da Türkiye tarihinin en büyük ihanet girişimiyle karşı karşıya kaldı. O güne kadar iç politika ve dış siyasette çok büyük sorunlarımız vardı. Bunun üzerine hiç beklenmeyen ve çok büyük bir sorunla karşı karşıya kaldık. Var oluş, mücadelesi verdik. Dolayısıyla kendisini Türkiye’ye adamış bir siyasi hareketin mensupları olarak, önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben diyen siyasi oluşum olarak biz, ülkemizi bu sıkıntılardan kurtaracak yolların peşine düştük. Hiçbir zaman ülke meselelerine siyaseti karıştırmadık. Bu kapsamda doğru politikalarda hükümetin yanında olduk. Bunlardan bir tanesi bizim hep eleştirdiğimiz bir husus vardı, Türkiye teröristlerle müzakere yapıyordu. Biz bunun ülkeyi kötüye götüreceğini söylemiştik ve şuanda terörle ciddi anlamda mücadele ediliyor. 15 Temmuz’dan sonra FETÖ ortaya çıktı. Bunla ilgili mücadele sürdürülüyor ve bunu biz de destekliyoruz.

“İÇ ÇAMAŞIRI SİYASETİ YANLIŞTIR”

Şu anda Türkiye siyaseti bir iç çamaşırı üzerinden yürütülmeye çalışılıyor. Türkiye bunları hak etmiyor. Kuzey Irak’ta bir Kürdistan provası yapılıyor. Suriye’nin kuzeyinde bir Kürdistan’ın temelleri atılmış, aşama aşama kuruluyor. Hemen dibimizde ABD, PKK’nın uzantısı YPG’ye tırlar dolusu silah taşıyor. Avrupa Birliği’yle sorunlar en üst düzeye gelmiş. Ülkemiz bu durumdayken böyle meselelere takılmamak gerek. Biz MHP olarak bunlara takılmak istemiyoruz. MHP Türkiye’nin son kalesidir. Bu siyasi parti düşmedikten sonra kimse bu ülkeyi düşüremez.

“MHP 2019 SEÇİMLERİNDE BAŞARILI OLACAK”

Biz milletimizin ferasetine ve basiretine güveniyoruz. Milletimiz bu oyunların farkındadır. Ayrıca milletimiz MHP’nin vatan söz konusu olduğunda hiçbir siyasi düşmanlık gütmediğini de görmüştür. Önümüzde yeni sistem seçimleri var. Bazıların dediğinin aksine ben MHP’nin bu seçimlerden başarılı ayrılacağını düşünüyorum. Gelecek parlak olacaktır.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim