AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, insanları siyasete ısındırmak amacıyla daha önce de düzenledikleri Siyaset Akademisi eğitimine devam edeceklerini kaydetti. Araştırma ve geliştirme birimi koordinatörlüğünde siyasal tarih, ekonomi, dış politika ve kişisel gelişim eğitimlerinin verileceği dile getiren Bekiroğlu, eğitimin genel merkezin belirlediği uzmanlar tarafından verileceğini dile getirdi.
Verilecek kursun ardından bir sınav yapılacağını ve sınavda başarılı olanların belgesini Başbakan Binali Yıldırım’ın bizzat kendisinin vereceğini kaydeden Rumi Bekiroğlu, devlet memuru ve 18 yaş altı olmaması şartıyla isteyen herkesin siyaset akademisine katılabileceğini vurguladı. Eğitimde teorinin yanında pratik bilgilerin de yer alacağını anlatan Bekiroğlu, “Tüm Çorumluları davet ediyoruz. Eğitimler haftada 10-12 saat üzerinden 10 hafta sürecek. Çorumlular siyasi parti gözetmeksizin 1 Temmuz’a kadar başvurularını yapabilecekler. Kursa katılmak isteyenler 200 lira ücreti verilecek banka numarasına yatırdıktan sonra formu doldurup bize ulaştıracaklar. Siyaset Akademisi siyasi bilincin oturduğu, olayların analiz yapılabildiği kurslardır” dedi. Bayanlara pozitif ayrımcılık yapıldığını dile getiren Bekiroğlu, kadınlardan kurs için 150, engellilerden ise 100 lira alınacağını söyledi.
Konuşmasında AK Parti Yönetim Kurulu üyesi Eyüp Arslan’ın yönetim kurulu üyeliğinin de düşürüldüğünü ifade eden AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, çalışmalara katkı sağlayamayanlarla ilgili en doğru kararın yolları ayırmak olduğunu, Eyüp Arslan’ın uzun zamandır yönetim kurulu toplantısına katılmadığını bu nedenle yönetim kurulu üyeliğinin düşürüldüğünü belirtti.
AK PARTİ KADIN KOLLARINA MERYEM DEMİR VEKALET EDECEK
AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Kadın Kolları Sosyal İşler Başkanı Meryem Demir’in Kadın Kolları İl Başkanlığına vekâlet edeceğini söyledi.
Düzenlediği basın toplantısında Melek Pehlivan’ın çeşitli nedenlerden dolayı görevini yerine getiremediğini bu nedenle Demir’in Kadın Kolları İl başkanlığı görevine vekâleten bakacağını söyledi. Ramazan ayının aktif geçtiğini anlatan Bekiroğlu, sıkıntı yaşanmaması adına görevin devredildiğini kaydederek, kadın kollarındaki başkanlık konusunun Ramazan ayı sonunda kesinlik kazanacağını söyledi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim