Turgut Özal Konferans Salonu'nda her hafta iki gün gerçekleştirilen Siyaset Akademisi'nde her gün iki konu işleniyor. Çorum'da yaklaşık 200 kişinin katıldığı Siyaset Akademisi'nde her ders, alanında uzman kişiler ve akademisyenler tarafından veriliyor. 8 Ekim'de TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'un dersiyle başlayan Akademi 10 hafta sürecek.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Çorum Özel Kalem Müdürü ve Siyaset Akademisi Koordinatörü Serdar Gökkaya, 2008 yılından bu yana gerçekleştirilen Siyaset Akademisi'nin 17. döneminde de Çorum'da başarıyla devam ettiğini söyledi. Akademinin 2016 yılında Türkiye genelinde sadece 28 ilde gerçekleştirildiğini hatırlatan Gökkaya, bu iller arasında Siyaset Akademisi'ni yüksek katılımla gerçekleştiren illerin başında Çorum'un geldiğini aktardı. 4. haftasına giren Siyaset Akademisi'nde TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, TBMM İdari Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mazhar Bağlı gibi isimlerin yanı sıra akademisyenler ve kişisel gelişim uzmanlarının da ders verdiğine dikkat çeken Serdar Gökkaya, Akademinin amaçları hakkında bilgi verdi.
Siyaset Akademisi'nin, AK Parti'ye kurumsal bir kimlik kazandırmak ve parti mensupları arasında birlik sağlamak amacıyla kurulduğunu açıklayan Serdar Gökkaya şunları söyledi: "Siyaset Akademisi uygulamaya başlandıktan sonra her yıl hedefleri ve öncelikleri toplumun dinamiklerine göre kendini yenileyen bir yapıya dönüşmüştür. Siyaset Akademisi herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını geleceğin Türkiyesinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireyler olarak konumlandırıp, hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına kendine bir görev edinmiştir. Siyaset Akademimizin hedefi, Büyük Güç Türkiye için gerekli olan siyasi ve idari yapıların tartışıldığı, bilgilendirildiği, özellikle dünyadan örnekler ile somut uygulamalara dayalı bir akademi programı müfredatından oluşmaktadır. Dersler teorik ve uygulamalı olarak dört temel başlık altında, yaklaşık 60 alt başlık olarak toplanmıştır. 10 hafta boyunca haftada en az 10 saat ders takip eden katılımcılarımız, Türk siyasetine giriş, siyasal sistemler ve ideolojiler, siyasal strateji ve iletişim becerileri başlıklarına ek olarak bu yıl deneyim paylaşımları bölümünde demokratik bir platformda daha fazla tecrübe ve siyasi hikayeye birinci ağızdan da şahit olma şansını elde edeceklerdir. Siyaset Akademisi'ne katılan kursiyerler için dönem sonunda ülke genelinde aynı anda yapılacak sınav sonucunda il bazında ilk 3'e giren katılımcılara AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından başarı belgesi ve plaket verilecektir."
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim