Vali Yardımcısı Alp Aslanargun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Çorum Valiliği AB ve Dış İlişkiler Büro Sorumlusu, OKA İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, İl Dernekler Müdür Vekili Mustafa Bayrak ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Toplantıda yerel STK’ların kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi konusunda STK’lara yönelik 2 ayrı hibe programı hakkında bilgi verildi. AB Bakanlığı tarafından duyurusu yapılan mali destek programları ile ilgili olarak,  Valilik AB ve Dış İlişkiler Bürosu Uzmanı Dilek Bilgin tarafından gerçekleştirilen sunumlarda, başvuru sahiplerinin uyması gereken kurallar anlatıldı.

Katılımcılara yerel STK’ların kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi, savunuculuk ve iletişim becerilerini geliştirilmesini amaçlayan “Yerel STK’lar” hibe programı ile kamu kurumları ve STK’lar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesini, STK’ları destekleyecek yasal ve mali ortamın iyileştirilmesini hedefleyen  “Ortaklıklar ve Ağlar” hibe programı hakkında detaylı bilgiler verildi.

Toplantının sonunda STK temsilcilerinin soruları cevaplandırılarak, proje fikirleri tartışıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim