Cuma namazı çıkısında sivil toplum kuruluşları Hürriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, İHH ve İlke-Der Başkanı Selim Özkabakçı, İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Zeki Kambur ve yaklaşın yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı basın açıklamasında ABD’nin kararı kınandı.


İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Zeki Kanbur, Türkiye’nin tarihin kendisine yüklediği tarihi misyonunu ifa ederek, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edeceğini belirtti. Konuşmasında İslam dünyasına da seslenen Kanbur, “Daha neyi bekliyoruz? Daha ne kadar kendi kardeşlerimizin, ümmetin meselelerine sağır, dilsiz kalacağız ve görmezden geleceğiz? Filistin, orada yaşayan insanların meselesi değil tüm İslam aleminin namusudur. Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir” ifadelerini kullandı.
AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Türkiye’nin insanlığın silüeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin arkasında olduklarını belirterek, dünyadaki tüm Müslümanların İslam İşbirliği Teşkilatı zirve dönem başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inandığını söyledi. Amerika’nın bu kararının dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürü olduğunu dile getiren Karadağ, “Bu hadise Cumhurbaşkanımızın küresel sistemin çarpıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği “Dünya 5’ten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere ancak tüm Müslümanlar iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
Okunan duanın andından basın açıklaması sona erdi.

Editör: TE Bilisim