Salim Uslu, dün bazı AKP İl Yöneticileri’yle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ziyaretinin bir “Seçim ziyareti” olmadığını vurgulayan Milletvekili Uslu, AKP’nin özellikle son 10 yıllık süreçte tarımsal ve kırsal kalkınma anlamında çok önemli işlere imza attığını söyledi. Tarım sektöründe Çorum’a yapılan çalışmaları rakamlarla aktaran Uslu, “Bir Anadolu Kaplanı olarak nitelendirilen Çorum önümüzdeki yıllarda sanayi şehri olmasının yanı sıra tarımsal kalkınmasıyla da anılacaktır.” dedi.
Türkiye’nin istikrara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Uslu, “Bu süreçte ayağımıza çelme takılacak olursa Türkiye’deki olumlu gelişmeler yara alır. Diğer partiler ‘cek – cak’ diyerek çeşitli vaatler sıralayadursunlar, bizler yaptığımız hizmetleri anlatırken yoruluyoruz. AKP, elindeki kaynakları vatandaşa aktararak toplumun tüm kesimlerini rahatlatan hizmetler ortaya koymuştur. Bu işler ‘Şöyle uçacağız, böyle kaçacağız’ demekle olmuyor. Bu şekilde konuşanlara, nasıl kaynak bulacakları sorusunu bir kez daha yöneltmek lâzım.” diye konuştu.
AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu, HDP kanadından “Çözüm süreci, kalp krizi geçiriyor.” şeklinde yapılan açıklamalara da sert tepki göstererek şöyle devam etti:
“Çözüm sürecine Türkiye’nin ihtiyacı var. Biz, çözüm sürecinin tamamlanmasını isteyen taraftayız. Bunun içindir ki 13 yıllık iktidarımız boyunca Olağanüstü Hâl’i kaldırdık. EMASYA Protokolü’nü çöpe attık. Kişisel hak ve özgürlükleri genişleten düzenlemeler yaptık. Bütün bunları, seçim yatırımı olarak daralmış zaman dilimlerine sıkıştırarak değil, son derece olağan süreçlerde hayata geçirdik. Çözüm süreci eğer sekteye uğruyor ise bu AKP Hükûmeti nedeniyle değil, silahla arasına mesafe koyamayan HDP yüzündendir. Dolayısıyla bu konuda HDP’lilerin AKP iktidarını suçlaması yersizdir. Onların belirttiği gibi çözüm sürecinin kalp krizi falan geçirdiği yok. Ortada kalp krizi geçiren birileri varsa o da barajı aşamama korkusu yaşayan HDP’lilerdir. HDP’nin en kısa sürede bir akıl sağlığı kontrolü yaptırmasında yarar var. Halkımız Kandil’le arasına mesafe koymayanlara, silah tehdidiyle siyaset yapanlara en güzel cevabı 7 Haziran’da verecektir.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim