Madımak'ta yakınlarını kaybeden ailelerin, Alevi örgütlerinin, kitle örgütlerinin, emek-meslek örgütlerinin, siyasi partilerin temsilcileri ve binlerce insan anmaya katıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok aydın ve sanatçı da anmada yer aldı. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şube’sinden başlayan yürüyüşte sık sık ‘Sivas’ı unutma, unutturma’, ‘Sivas’ın ışığı sönmeyecek’ sloganları atıldı.

“AYNI ZİHNİYET ORTADOĞU’DA DEVAM EDİYOR”

Yürüyüşe, Çorum’dan ise Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy, SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek, Eğitim-Sen Yürütme Kurulu üyeleri Ali Ekber Beyaz ve Sezgin Kundukan, EMEP eski İl Başkanı Meliha Üşüdür ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda yurttaş katıldı.
Şube binasından yürüyüşe geçen kitle, Ethem Bey Parkı’nda KESK bileşenleriyle buluştu. Kortejin en önünde katliamda yaşamını yitiren aydın ve sanatçıların fotoğraflarıyla aileler yürüdü. Madımak Otel önüne gelen binlerce kişi 22 yıl önce aydınları katleden ve bugün aynı gerici zihniyeti Ortadoğu’da ve bölgede devam ettiren zihniyete lanet yağdırdı. Madımak Otel önüne gelindiğinde otele gidilen sokakların polis barikatlarıyla kapatıldığı görüldü. Polisle yaşanan kısa bir süreli tartışmanın ardından aileler, yakınlarının fotoğraflarını ve karanfilleri bilim ve kültür merkezi yapılmış olan Otel’in önüne bıraktı. Aileler buranın utanç müzesi olması taleplerini yineledi.





(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim