AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ'ın katılımıyla Çorum Büyük Otel'de gerçekleştirilen toplantıya katılımın oldukça yüksek olduğu gözlendi.
Toplantıya; AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ'ın yanı sıra, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Ertuğrul Eren, Merkez İlçe Dış İlişkiler Başkanı Muhammed Durak Çelik, Merkez İlçe AR-GE Başkanı Şenay Sarıtaş, Merkez  İlçe  İnsan Hakları Başkanı Saffet Karakuş, Kadın Kolları Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Semra Akyüz Özdağ, Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Gülay Baykuş, Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Hafife Karapapak, Merkez  İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Kılıç, Merkez  İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Akkent Mahalle Koordinatörü Ali Demir ve Ak Parti Mahalle gönüllüleri katıldı. 
Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Merkez ilçe Başkanı Erhan Akar, Merkez İlçe Teşkilatı olarak referanduma hazır olduklarını kaydetti.
Yapılacak olan sistem değişikliğinin milletin geleceği ve ülkenin bekası açısından önem arz ettiğinin farkında olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  seçmeninin, referandumda “evet”  oyuyla AK Parti'yi destekleyeceklerini ifade etti. 
Akar, bilinçli seçmenin referanduma dair bir sorun veya kafa karışıklığı yaşamadığını dile getirerek, milletvekili seçilme yaşının 18’e indirilmesinin çok olumlu bulunduğunu ve seçme yaşının tüm dünya ülkelerinde düşük olduğunu söyledi.
Bazı vatandaşların, “18 yaşında olanlar milletvekili mi olacak?” diye kendilerine soru yönelttiklerini kaydeden Akar, “Seçme yaşının düşürülmesi ile ilgili toplumda ne yazık ki bir bilgi kirliliği mevcut. Muhalefet bu konuyu farklı şekilde yansıtmaya çalışıyor. Şu anda ülkemizde seçilme yaşı 25, fakat TBMM'de 25 yaşında milletvekilimiz yok. Ülke olarak çok genç bir nüfusa sahibiz ve genç nüfus bizim için değerli. Gençlerin önünü açmalıyız. Çok sayıda ülkede seçme yaşını 18'e düşürülmüş ve şu anda seçme yaşı dünya genelinde çoğunlukla 18'dir. Neden bizim ülkemizde olmasın? Seçilme hakkı verince herkes seçilecek diye bir kaide yok” değerlendirmesinde bulundu.
Milletvekili sayısının 600’e çıkarıldığı maddeyi değerlendiren Akar, nüfus artışı doğrultusunda daha iyi bir temsil imkânı sağlanacağını kaydetti. 
Akar, “Varlığını devam ettirmek isteyen millete düşmanlık eden terör örgütleri, PKK, DAEŞ, PYD 'Hayır' diyor. Milletin yanında olanlarsa ‘Evet' diyor.  Referandum da “Evet” oyu yüksek oranda çıkıp sistem değiştikten sonra özellikle istikrar sağlandıktan sonra, onlar da biliyor ki zemin bulamayacaklar. Terör örgütlerinin 'Hayır'ın yanında yer aldığı hakikatinin de altını çizmek durumundayız.” dedi.
Toplantıya katılan İl Başkanı Mehmet Karadağ'a teşekkür eden Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar son olarak, Türkiye'nin önünün açılması için bu sitem değişikliğinin şart olduğunu belirtti.  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim