Sabah saatlerinde başlayan ve İbrahim Erdem, Orhan Erdem ve Halil Kapusuz dedelerin önderliğinde yapılan ceme katılım oldukça yüksek oldu.
Köy halkından, Çorum’dan ve Ankara’dan yoğun bir katılımın görüldüğü cem töreni,
Sultan Sırıklı Köyü Kalkınma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Köy Muhtarlığı tarafından düzenlendi.

“İBADETHANEMİZ CEMEVİDİR”
Cem sırasında katılımcılara hitaben bir konuşma yapan İbrahim Erdem dede, Alevilerin ibadethanesinin cemevi olduğunun altını çizerek, cemevlerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Cemevinin ibadethane işlevinin yanı sıra bir eğitim yuvası da olduğunu kaydeden Erdem, tüm Alevileri yol ve erkânlarına sahip çıkmaya, Aleviliği doğru kaynaklardan en iyi şekilde öğrenmeye ve genç nesle aktarmaya davet etti.

KURBANLAR KESİLDİ, LOKMA DAĞITILDI
Yüzlerce vatandaşın katıldığı cem töreninde, kurbanlar kesilerek, lokma dağıtıldı. Dernek Başkanı Mehmet Kaya ve dernek yönetim kurulu üyeleri ile Köy Muhtarı Celal Şahin’in organizesinde düzenlenen cem, geç saatlere kadar devam etti.
Cemde duaz-ı imamlar, gülbengler okundu, semahlar dönüldü, yezide lanet okundu. Cemevine gelenler, dedenin duasını aldıktan sonra yerlerine oturdu. Alevi inanışlarına göre gerçekleştirilen törende, kurban kesilerek lokma dağıtıldı. Cem sırasında 2 adet kurban kesilirken, kurbanlar dede tarafından dualandı.
Kurbanların ve lokmaların hazırlanması sırasında da köylüler, yoğun çaba saffetti.



(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim