Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Sungurlu TSO Başkanı Behiç Akkaş, Alaca TSO Başkanı Günser Şirin ve iş adamlarının da hazır bulunduğu ziyarette Vali Necmeddin Kılıç, sanayi ve OSB Meslek Lisesi arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan TOBB OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin meslek derslerini fabrika bahçelerinde kurulacak sınıflarda alacağını kaydeden Vali Kılıç, “Belki bu Türkiye’de örnek bir model olur. Çocuk okulu bitirdikten sonra ‘bu şirket benim işyerim’ der. Gönlümüzde böyle güzel bir hedef var. Bu modelin uygulanması için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurumuzu yaptık” dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Vali Kılıç ile Niğde’de görev yaptığı dönemde hayırlı işlerin altına imza attıklarını belirterek, “Özel sektör dostu bu girişim nedeniyle teşekkür ediyorum. Çorum’a güzel bir okul kazandırdı. İnşallah ekonomik olarak rahatladıktan sonra örgütlü olduğumuz 160 ilçeye de bu okullardan kazandıracağız” dedi.

“ÜLKENİN GELECEĞİ AYDINLIK”

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ise ülkenin geleceğinin aydınlık olduğunu dile getirdi. Türk ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu kaydeden Arslan, “Tek ihtiyacımız şu an için moralli olmak. Banka olarak 80 yıldır KOBİ’lerin ve esnafın yanındayız” şeklinde konuştu.

Çorum’un geleceğinin çok güçlü olduğunu dile getiren Arslan, “Buraya bölge müdürlüğü kurarak birçok ili Çorum’a bağlamış olduk. Bu kapsamda Halkbank her zaman girişimcinin yanında” ifadelerini kullanan.

Hisarcıklıoğlu ve Arslan’ın Valilik ziyareti, karşılıklı olarak verilen çeşitli hediyelerin ardından sona erdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim