Anadolu Üniversitesi, lisans ve önlisans programlarında sınavsız ikinci üniversite imkânı için son günler.

Yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın en büyük üniversiteleri arasında da çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini koruyan Anadolu Üniversitesi, lisans ve önlisans programlarında bu yıl 5 yeni bölüm ile sınavsız ikinci diploma hayali kuranlara hayallerini gerçekleştirme imkanı sağlayacak.

Bahabey Caddesi No: 127/D adresinde bulunan AÜ Açıköğretim Fakültesi Bürosu’ndan yapılan açıklamada hayallerini gerçekleştirmek isteyenlerin 11 Eylül’de başlayan başvuru işlemlerini yarın mesai saatleri içinde tamamlayabilecekleri vurgulandı.

Lisan ve önlisans programlarında bu yıl 5 yeni bölümün daha eklendiği belirtilen açıklamada bu bölümlerin “İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü, İktisat Fakültesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümü, önlisans programlarından Acil Durum ve Afet Yönetimi, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü ve Arapça İlahiyat Bölümü” olduğu dile getirilen açıklamada 81 il ile birlikte Kuzey Amerika, Batı Avrupa, Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Azerbaycan, Arnavutluk, Suudi Arabistan ve Bulgaristan programları ile yurt dışında bulunanlara da bu imkandan faydalanma imkanı sağlandığı ifade edildi. Buna göre “Herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun ya da okuyor olmak, yurt dışı giriş sınavı ile Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilen yabancı öğrenci olmak, uyruğundan birisi T.C. olan ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek YÖK’ten denklik almak” gibi şartları sağlayanların ikinci üniversite için başvuru yapabileceği de ifade edildi.

Herhangi bir yükseköğretim kurumundan kaydı silinenler ve herhangi bir yükseköğretim kurumunda kaydı bulunmayanlar ile Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme bölümlerinde halen okuyanların başvuru yapamayacağı belirtilen açıklamada daha ayrıntılı bilginin “https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/nasil-ogrenci-olabilirim/ikinci-universite” isimli internet adresinden alınabileceği vurgulandı.

Alınan bilgiye göre ikinci üniversite kapsamında en çok tercih edilen programların adalet, sosyal hizmetler, sosyoloji, sağlık yönetimi, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, acil durum ve afet yönetimi, web tasarımı ve kodlama, ilahiyat, laborant ve veteriner, sağlık ile işletme olduğu kaydedildi.(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim