Özel Mustafa Şimşek Anadolu Fen Lisesi öğrencileri Psikolog Ebru Soysal’ ın katılımıyla gerçekleşen “Sınava Hazırlık Sürecinde Kaygı ve Motivasyon” konulu seminere katıldı.

Okul Müdürü Mustafa Üzel’ in açış konuşmasıyla başlayan seminere konuşmacı olarak katılan Psikolog Ebru Soysal, özellikle ergenlik süreçleri göz önünde bulundurulduğunda öğrencilerin duygu kontrolü, akıl duygu işbirliğinin pratik hayata ve ders çalışma sürecine uygulanabilmesi ile ilgili önerilerde bulunarak sıklıkla yaşanan sınav kaygısına yönelik baş etme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Seminerde motivasyonu sağlayabilmek için öncelikle motivasyonun önündeki engellerin kaldırılması gerektiği anlatıldı.

Kaygı üzerinde de duran Ebru Soysal, sınav kaygısının temelinde sanılan gibi sınavların değil, sınavlara kişilerin yüklediği anlamlar, yönettiği düşünsel tepkiler, iç konuşmalar, yorumlar ve subjektif değerlendirmelerin yattığını açıkladı. Her duygu gibi kaygının da kişinin yaşamını sürdürebilmesi ve yaşamdan doyum alabilmesi için gerekli olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Amaç, kaygıyı tümüyle ortadan kaldırmak değil, kaygıya yenik düşmemek ve yaşanılan kaygıyı belli bir düzeyde tutarak onu kendi yararımıza kullanmaktır” denildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim