2018 KPSS Lise düzeyi için ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı nedeniyle Çorum’da sınava girilecek okullarda güvenlik önlemleri alındı. Görevlilerce, okul girişlerinde sınava giren adaylar aranırken, su dışında bir cismin okul içerisine girmesine izin verilmedi. Sınavın başlamasına 15 dakika kala bazı adaylar, koşar adımlarla okulun yolunu tuttu. Saat 10.00’da da sınavın gerçekleştirildiği binaların kapısı da görevliler tarafından kapatıldı.

NÜFUS CÜZDANINDA FOTOĞRAF OLMAYINCA SINAVA ALINMADI

Nüfus cüzdanında fotoğraf olmayan Baran Çelik isimli öğrenci, sınava alınmadı. Çelik "Hata benim yapacak bir şey yok" diyerek okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Sınavın başlamasına 20 saniye kala, bir başka kız öğrenci de geç kaldığı gerekçesiyle sınava alınmadı. Kız öğrenci gözyaşları döküp sınava giremediği okuldan ayrıldı. İbrahim Karataş ve Murat Emecen adlı adaylar da araçlarını park etmek için park yeri ararken, zaman kaybı yaşadı, sınava yetişemedi.

VALİZLE SINAVA GİRMEK İSTEDİ

Yurt öğrencisi Muhammet Kabakçı da, sınava gireceği Anadolu Atatürk Lisesi'ne elinde valizle geldi. Polis ekipleri öğrencinin valizle sınav salonuna giremesine izin vermedi. Bunun üzerie valizini uzun süre bırakacak yer bulamyan Kabakçı, sınava 3 dakika süre kala valizini okulun önünde bulunan emanetçiye teslim edip sınava son anda girebildi. Sınav sonrası valizi teslim alan Kabakçı "Sınav sonrası yurda gidecektim o yüzden valizimle geldim. İçeri almadılar emanete teslim etmek zurunda kaldım. Biraz zaman kaybı yaşadım ama yine de sınava girebildim. Umarım iyi bir sonuç elde ederim" dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim