Ziyarette yaptığı konuşmada üniversite bünyesinde Aday Başvuru Merkezi ve Sınav Koordinatörlüğü olarak sınav hizmetlerini yürüten Çorum İl Sınav Koordinatörlüğü’nün, gerek her geçen yıl artış gösteren sınav sayısı ve türü ile gerekse bölgede bulunan illerde yapılmayan bazı sınavları yaparak adeta bölgesel bir merkez haline geldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, sınav sayısı ile birlikte bu sınavlara katılan aday sayısında da gözle görünür bir artış görüldüğünü kaydetti.  Çorum İl Sınav Koordinatörlüğü tarafından 2015 yılında 119 binin üzerinde bir adaya sınav uygulanmışken,  bu sayının 2016 yılı sonunda 178 bine ulaşacağının tahmin edildiğini belirten Prof. Dr. Alkan, il sınav merkezinin modern binasında hizmet vermeye başlamasıyla sınav ve başvuru hizmetlerinin daha konforlu hale getirildiğini kaydetti.  

Hitit Üniversitesi’nin eğitimde, bilimde, kültürde, sanatta ve sosyal hayatta, kısacası yaşamın her alanında marka ve bir dünya üniversitesi olma hedefiyle kısa süre içerisinde nitelik ve nicelik olarak gelişerek, büyük mesafeler kat ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversitenin yapımı tamamlanan ve devam eden binalarıyla Çorum’da örnek bir yapılanma içerisinde olduğunu vurgulayarak “Çağın gerektirdiği eğitim-öğretim yaklaşımları göz önünde tutularak, başta ilimiz olmak üzere bölgemize ve tüm insanlığa daha kaliteli ve ferah koşullarda katkı sağlamak adına tüm çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi.

Üniversitenin yaptığı çalışmalarla her geçen gün hızla büyüdüğünü ifade eden İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi Başkanı Av. Mehmet Karadağ da konuşmasında, üniversitedeki gelişmeleri yakından ve büyük bir memnuniyetle takip ettiklerini belirterek her anlamda şehirle bütünleşmiş olan Hitit Üniversitesi’nin hayata geçirdiği projelerle Çorum’un gelişmesinde ve büyümesinde önemli bir paya sahip olduğunu vurguladı.

Üniversitenin modern yapılara kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Av. Karadağ, il sınav merkezinin de üniversitede yapılan tüm binalar gibi Türkiye standartlarının üstünde olduğunu ifade ederek sınav merkezinin sadece Çorum’a değil bölgesine hizmet eden bir konumda olduğunu belirtti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim