Özel Çorum Sınav Temel Lisesi Kurucu Müdürü Selami Tüysüz, 2016 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonucuna göre büyük bir başarıya daha imza attıklarını açıkladı.
Sınav sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Selami Tüysüz, öğrencilerinden Mehmet Asalıoğlu’nun TM 1, TM 2, TM 3, TS 1 ve TS 2 ham ve yerleştirme puanı türlerine göre Çorum 1.’si olduğunu duyurdu.
Dil 1, Dil 2 ve Dil 3 puan türlerine göre Çorum 1.’sinin de öğrencileri arasında yer aldığını belirten Tüysüz, “Öğrencimiz Yusuf Sefa Sözkeser ise TM 1, TM 2 ve TM 3 ham, yerleştirme ve ekli puan türlerine göre il 2.’si oldu” dedi.
LYS şampiyonu öğrencilerini kutlayarak plaketle ödüllendiren Tüysüz, “Başarıda emeği geçen öğretmenlerimizi ve velilerimizi de tebrik ediyorum” diye konuştu.
26 Temmuz - 2 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan tercih işlemleri süreciyle ilgili de bilgiler veren Sınav Temel Lisesi Kurucu Müdürü Tüysüz, “6 kişiden oluşan Uzman Rehber Öğretmen ekibimizle Çorum’da sınava giren tüm üniversite adaylarına ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti vereceğiz” şeklinde konuştu.
LYS şampiyonlarından Mehmet Asalıoğlu, Bilkent Üniversitesi İşletme (İngilizce) Bölümü’nü tam burslu olarak tercih etmeyi planladığını söylerken Yusuf Sefa Sözkeser ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tercih etmeyi düşündüğünü ifade etti.
Asalıoğlu ve Sözkeser ayrıca Sınav Temel Lisesi Kurucu Müdürü Selami Tüysüz başta olmak üzere sınava hazırlık döneminde daima yanlarında olan ailelerine ve öğretmenlerine de teşekkür ettiler. Şampiyon öğrenciler, sınava birlikte hazırlandıkları arkadaşlarına da desteklerinden dolayı şükranlarını ifade etmeyi ihmal etmediler.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim