Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve gönüllü üye gençler; kırtasiye malzemelerini ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtmak üzere sınav çıkışında adaylardan kalem setlerini Genç Dönüşüm kutularına atmalarını istedi.
“Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atmaya Kalkma” sloganıyla yola çıkan gençler; büyük ilgi gösterdikleri bu projede toplanan setleri Gençlik Merkezi önderliğinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecek.
Daha önce de ÖSYM’nin düzenlemiş olduğu sınavlara katılan adaylardan kalem, silgi ve kalemtıraş gibi kırtasiye malzemelerini toplayan gençler, malzemeleri 2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırmıştı. Toplanılan kırtasiye malzemeleri de İskilip Çatkara Köyü'ne, Ortaköy Karahacip Beldesi'ne, Kınık köyü ve Elvançelebi Beldesi'ne, 2014-2015 eğitim yılında Alaca Yüksekyayla, Küçükhırka, Suludere köylerinde eğitim-öğretim gören öğrencilere ve 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ise Çorum Merkezde bulunan okullara dağıtılmıştı.
Sosyal sorumluluk projelerinde farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, bu projenin bir geri dönüşüm platformu olduğunu, böylece ülke gençlerine doğaya ve insana olan sevgisinin, bilincinin, kültürünün kazandırıldığını ve yaygınlaştırıldığını dile getirdi.
Tığlı, bilinçli bir neslin, daha bilinçli bir nesil yetişmesindeki en önemli faktör olduğunu belirterek, gençlerin imza attığı sosyal sorumluluk projelerinin, geleceğe daha mutlu ve güvenli bir şekilde bakmak için en önemli umut ışığı olduğunu kaydetti. Tığlı, “Projeyle, devletimizin parası bir nevi çöpe gideceğine, ihtiyacı olan çocuklarımızın geleceği için yeniden değerlendirilmiş oluyor” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim