Hürriyet Meydanı’nda dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen İsrail ve Amerika’yı Tel’in Mitingi’ne Çorum Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan ve Ahmet Yabacıoğlu, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, AKP Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, BBP Milletvekili Adayı Erdal Özkan ve Çorum İnsanî Değerler Platformu Dönem Sözcüsü Zeki Kanbur’un yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Etkinlikte ilk olarak söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması yönündeki son hamlelerinin Ortadoğu’yu yeniden son derece sıkıntılı süreçlerle karşı karşıya bıraktığını belirtti.

Ardından kürsüye gelen Çorum İnsanî Değerler Platformu Dönem Sözcüsü Zeki Kanbur ise Filistin halkının bugün her zamankinden daha çok İslâm âleminin desteğine ve duasına ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Daha sonra söz alan AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ da ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması ve 14 Mayıs’ta açılışının yapılmasının ABD Yönetimi'nin her zamanki hukuk tanımaz, kaba kuvveti üstün tutan ve Siyonist politikalara hizmet etmeyi önceleyen zihniyetinin bir sonucu olduğunu söyledi. Bu açılışı protesto eden Filistin halkına İsrail askerlerince katliam yapılmasının da asla kabul edilemez olduğunu vurgulayan Mehmet Karadağ, “Dünya Siyonizmi tarafından plânlanan bu kritik hamlelerle Ortadoğu’da belirsiz, tehlikeli ve karanlık bir dönemin adımları atılmıştır. ABD’nin Kudüs’ü başkent olarak tanımasının önüne geçmek, Siyonist İsrail’in bölgedeki yayılmacı emellerine son vermek ve bölgenin yeniden istikrara kavuşmasını sağlamak için tüm Müslüman coğrafyanın kenetlenmesi şarttır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Yıldız tarafından Kudüs’te katledilen Filistinliler için dua okunmasıyla etkinlik sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim