Kısa adı TESK olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında terör örgütlerinin birleşerek Türkiye’nin hemen her köşesini kana bulamaya çalıştıklarını belirterek, siyasetin bir kenara bırakılarak halkın birlik ve kardeşliğini pekiştirmesi gerektiğini söyledi.
Bendevi Palandöken, Gaziantep’teki bir kına gecesinde yaşanan canlı bomba eylemini şiddetle kınadıklarını belirterek, bu gibi sokak düğünlerinde ve benzer etkinliklerde teröre karşı tedbirli olunması konusunda yetkilileri ve yurttaşları uyardı.
Gaziantep’te meydana gelen hain saldırıyı “insanlık dışı” olarak niteleyen Palandöken konuya ilişkin yaptığı açıklamad şu görüşleri dile getirdi:
“Ülkemizi iç savaşa sürüklemek isteyen iç ve dış hainler el birliği ile terör eylemlerini artırmaktadırlar. Tüm halkımızın yapması gereken, siyaseti bir kenara bırakıp kardeşliğimiz için kenetlenmelidir. Bunun için ülkenin dört bir yanında sokak düğünleri dâhil teröre hedef olunabilecek etkinliklerde oldukça dikkatli ve tedbirli olmalıyız. Çünkü artık halkın değil, vatan hainlerinin üzülme zamanı geldi. Ülke ve millet olarak bunun üstesinden gelecek güç ve kuvvetteyiz. Bunun için yapılması gereken ilk ve tek şey, koşulsuz olarak kardeşliğimize sahip çıkmaktır.” (Recep SERBES) 
Editör: TE Bilisim