Gazi Caddesi’nde, Pirbaba Parkı’nın karşısında bulunan İkram Balıkçılık, zengin ve göz alıcı tezgâhıyla hafta sonu faaliyete geçti.
Sezon boyunca tüketiciye taze ve ucuz balık ulaştırmayı amaçladıklarını dile getiren işletme sahibi Osman Sert, balık dışında zaman zaman midye, karides, kalamar ve ıstakoz gibi diğer deniz ürünlerini de tezgâhlarında bulunduracaklarını söyledi.
Çorum’da balık denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Osman Sert, “Balık, kar yağınca yenir” düşüncesinin yanlış bir algı olduğunu belirterek, balık yemek için aslında en ideal ayların Eylül, Ekim ve Kasım ayları olduğunu kaydetti.
Osman Sert bu konudaki görüşlerini, “Ülkemizde maalesef balığın ancak kar yağdıktan sonra yenilebileceği yönünde yanlış bir algı var. Hâlbuki av yasağının kalkmasıyla birlikte sonbaharın ilk üç ayı balığın en bol, en bereketli ve en ucuz olduğu dönemlerdir. Kar yağmasıyla beraber göç döneminin de başlaması, balığın azalmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla sezon başında balıktan geri durmamalı, bence yanlış olan bu algı artık kırılmalıdır.” şeklinde aktardı.


İkram Balıkçılık’ın deneyimli çalışanı Ferudun Canikli, ilginç yüzgeçleri ve nefis tadıyla öne çıkan kırlangıç balığını gösterirken…

(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim