Olay Çorum'un Bahçelievler Mahallesi’nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre aralarında husumet bulunan Sezai Ç. (22), Velican T. (20) ve Uğurcan K. (21) isimli üç genç,  sosyal medyada tartıştıktan sonra bir apartmanın önünde buluştu. Ellerinde pompalı tüfekler bulunan gençlerin tartışması büyüyerek, silahlı çatışmaya dönüştü. Çevreye kaçışan gençler rastgele ateş etti. Bu sırada gençlerden biri apartmandaki bir evin balkonuna çıkarak ateş etmeye devam etti. 

Silahtan çıkan saçmalar çevredeki insanlara ve otomobillere isabet etti. Olayda gençlerden Sezai Ç. ile birlikte toplam 12 kişi yaralandı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. 

Sezai Ç. ile birlikte, vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla yaralanan Zülfiye G. (32), Seval G. (57), Şehri A. (56), Eyüp Vural G. (6), Şehriban S. (52), Nevin T. (51), Satı S. (53), Yusuf Berk Ü. (14), Rukiye T. (26), Gülüruf S. (47) ve Hasan Umut T., ambulanslarla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. 

Olayı duyan yaralıların yakınları hastaneye akın ederken, polis ekipleri de acil servis önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

Öte yandan silahlı saldırganların yakalanması için çalışma başlatan polis ekipleri, zanlıları tüfekleriyle birlikte ele geçirdi. Ayağından yaralanan Sezai Ç. hastanede tedavi altına alınırken, Velican T. ve Uğurcan K. ise gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.


(Yusuf Çınar)

Editör: TE Bilisim