Vali Vekili Adem Saçan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdürü Mustafa Gözler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ve kurum yetkililerinin hazır bulunduğu yem bırakma töreninde davetlileri “Çarli” isimli yaban keçisi karşıladı. İnsanlardan çekinmeyen “Çarli”, gerek yetkililere gerekse de basın mensuplarına zaman zaman zor anlar yaşattı.

Sıklık Tabiat Parkı’nın gün geçtikçe büyüdüğünü kaydeden Vali Vekili Adem Saçan, “Sıklık Parkı, bölgede iftihar edilecek bir alan haline geldi. Bu sene kış şartları ağır geçti. Böyle bir dönemde hayvanlara yiyecek bırakmak en temel insani görevlerimizdendir” dedi.

Vatandaşlardan yiyecekleri çöpe atmamalarını, hayvanların yiyebilecekleri yerlere bırakmalarını isteyen Saçan, “Hayvanları sevmeyen insanları da sevmez. İnsanı sevmenin yolu hayvanı sevmekten geçer” şeklinde konuştu.

Öte yandan Çarli hakkında da bilgi veren Saçan, sevimli dağ keçisinin 4 yavrusunun bulunduğunu belirterek, Çarli’ye, yavrularına ve diğer yaban hayvanlarına fauna alanında en iyi şekilde baktıklarını söyledi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim