2009 yılından şehirdeki yeşil dokuyu artırarak tüm vatandaşların rahat bir şekilde istifade edebileceği konforlu park ve yeşil alanlar oluşturduklarını söyleyen Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Sıklık Tabiat Parkı, Bahabey Çamlığı, Çomar Barajı ve Kültür Park’ta vatandaşların zamanlarını aileleriyle birlikte en güzel şekilde geçirme imkanı bulduklarını kaydetti. 8 yıldır Çorum’u yeşille buluşturduk. 35 tane büyük park, 205 tane semt parkı yaptık. 8 yılda 125 bin yetişmiş ağaç dikerek şehrimizin farklı bölgelerinde ormanlık alanlar oluşturduk” dedi.

“Ağaç dikebileceğimiz, çiçek ekebileceğimiz, yeşile dönüştürebileceğimiz neresi varsa değerlendiriyoruz.” diyen Başkan Külcü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hemşehrilerimiz park ve yeşil alanlarımızda ailelerimiz bir arada, gençlerimiz arkadaşlarıyla bir arada, eş, dost ve akrabalarıyla yoğunluklu olarak piknik yaparken Sıklık Tabiat Parkı, Kültür Park, Çomar Barajı’nı tercih ediyordu. Eski yüzüyle ailelerin piknik yapamadığı bir alandı.

Bu yıl hizmete açtığımız Bahabey Çamlığı Mesire alanına vatandaşlarımız aileleriyle birlikte eğlenecekleri çocuk oyun alanları, çeşmesi, tuvaletleri, otopark alanları, güvenlik görevlileri, mescitleri ile taş teşekküllü seçkin bir mesire alanı haline getirdik. Sıklık Tabiat Parkı’nda ikinci bölüm olarak planladığımız alanda çalışmalarımız devam ediyor. Seyir terasları, kameliye, konaklamaların yapılabileceği ahşap evleri ile buraya yaklaşık 1 Milyon TL’lik bir yatırım yapıyoruz.”

VATANDAŞ MEMNUN

Çorum’daki mesire alanlarından yararlanan vatandaşlar da yapılan hizmetten oldukça memnun. Sıklık Tabiat Parkı’nda piknik yapan Kıbrıs Gazisi Mitat Gamsız, Sıklık Parkı’ndaki çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade ediyor. Gamsız, “Bu tür yerler çocuklarımızın ve bizlerin dinlenmesi için arayıp bulamadığımız yerler. Belediye Başkanımızdan ve bu tür yerlerin yapılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Bahabey Çamlığı’nda piknik yapan Ramazan Aksu da yaptığı açıklamada “Bahabey Çamlığı mesire alanını Belediyemiz yeniden düzenleyerek bizlerin hizmetine sundu. Ailemle geldim. Pikniğimi huzurlu bir ortamda yapıyorum. Çocuklarımızın oynayacağı çocuk oyun alanları var. İnşallah halkımız da güzel bir şekilde burayı kullanır.” diye konuştu.

Makbule Mermer adlı vatandaş ise “Burası diğer mesire alanına göre daha havadar. İçmesuyu sıkıntımız yok. Her yerde çeşmeler, tuvaletler var. Sağ olsunlar belediyemiz çalışıyor. Yağmurlu havalarda da kullanılması için kameriyeler konulması daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim