Türkiye’nin cumhur ittifakının baskın seçim kararıyla yeni bir seçim sürecine girdiğini anımsatan Gökmen, “OHAL ilanından bu yana ısrarla dile getirilen antidemokratik koşullarda bir seçime gitmenin yanlışlığına rağmen Erdoğan ve Bahçeli ittifakı bu kararı almıştır. Bu tutumlarıyla bir kez daha demokratik bir seçim sistemi ve halkın iradesinin yansıyacağı demokratik bir ortamı istemediklerini göstermişlerdir” dedi

AKP ve MHP’nin bu kararları ile tek adam tek parti yönetimi konusunda hiçbir demokratik kural ve hukuk ilkesini tanımadıklarını bir kez daha ilan ettiklerini belirten Gökmen, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Türkiye’nin içeride ve dışarıda izlediği politika sonucu içine düştüğü açmazları seçimle aşacaklarını düşünüyorlar. Ancak bu mümkün değildir. Türkiye’nin iç ve dış politika ve ekonomik sorunlarının seçimle çözüleceğini söyleyenler, halkı bir kez daha aldatmak peşindedir.

Ancak şu bilinmelidir ki, halk kitleleri tek adam tek parti yönetimin nasıl bir bela olduğunu her gün yaşayarak öğrenmektedir.

Başta işçi sınıfı olmak üzere ezilen ve sömürülen halk kitlelerini ve demokrasi güçlerini, ülkeyi her geçen gün daha büyük bir açmaza sürükleyen politikaların mimarı olan Erdoğan ve Bahçeli’nin oluşturduğu cumhur ittifakına, 24 Haziran’da gerekli dersi vermeye çağırıyoruz. Artık, demokratik haklar ve siyasal özgürlükler için mücadeleyi ilerletmek, daha acil bir sorumluluk haline gelmiştir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim