Olay, Pazar günü kent merkezindeki Kale Mahallesi Milönü 3'üncü çıkmaz sokakta meydana gelen olayda ihbar üzerine verilen adrese giden ve  Küçük çocuğu kurtaran itfaiye ekibi amiri Ahmet İşli, olay günü "düdüklü tencereye sıkışma" ihbarı aldıktan sonra kaza kurtarma aracıyla hemen belirtilen adrese gittiklerini söyledi.

Eve gittiklerinde küçük çocuğun düdüklü tencere içerisinde sıkıştığını gördüklerini ifade eden İşli, "Sağlıklı bir şekilde müdahale edebilmek için çocuğu dışarı çıkardık. Daha sonra kesici ayrıcı makine yardımıyla düdüklü tencere içerisinde sıkışan çocuğu kurtardık. Çocuk çok korkmuştu ve panik halindeydi. Kullandığımız makinelerde korkmasın diye daha bir titizlikle daha bir itinayla müdahalede bulunduk. 17 yıllık itfaiyeciyim, çok olayla karşılaşıyoruz ama bu biraz ilginçti" diye konuştu.

Müdahale sırasında elinden yaralanan itfaiye çalışanı Kazım Ünal da çocuğu sağlıklı bir şekilde kurtardıkları için mutlu olduğunu kaydederek, "Kurtarma sırasında kesici ayrıcı makine çocuğa zarar vermesin diye çok uğraştık. O sırada makine sağ elimden yaralandım ama çok şükür sağ salim kurtardık yavrumuzu" dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim