27 Nisan e-muhtırasının 12. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Ak Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, zorlu süreçlerden dirayetle çıkma başarısının altında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vizyonu, deneyimi, rehberliği ve liderliği ile milletin iradesinin yattığını söyledi.

Milletvekili Kavuncu, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Demokratik düzenin ve siyasal hayatın meşruiyet kaynağının başında seçimler gelmektedir ve bu meşruiyetin de tek temel dayanağı aziz milletimizdir.

AK Parti 2002’den beri ülkemizde milletimizle el ele verip bir Anadolu destanı yazarak, milletin iktidarının önünü açıp, milletin söz sahibi olmasına vesile olmuştur. Bu uzun soluklu engellenemez başarıya, çiçekli yollardan geçerek ulaşılmamıştır. Parti kapatmaları, başörtüsü yasakları, gezi olayları, askeri-sivil darbe girişimleri, muhtıralar, paralel yapılanmalar, Kobani eylemleri, 17-25 Aralık emniyet-darbe girişimleri, çukur siyaseti, 15 Temmuz figüranı FETÖ’yle küresel işgal girişimi gibi millet iradesine kast eden kalkışmalara ve engellemelere maruz kalınmıştır. Bu sıkıntılı süreçlerin hepsinde aynı dirayeti ve aynı kararlılığı göstererek milletçe geride bıraktık. Bu büyük devrimin, bu kutlu yolculuğun, bu zorlu mücadelenin temelinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu, deneyimi, rehberliği ve liderliği ile milletimizin iradesi yatmaktadır.

12 yıl önce 2007’de milletin adamlarını Cumhurbaşkanı seçtirmemek için ‘akla ziyan’ gerekçelerle dayatılan e-muhtıranın yıldönümündeyiz. Geçmişte olduğu gibi bu gün de türlü bahanelerle ‘icad edilen’ sıkıntılı süreçlerden milletimizin desteği ve liderimizin öncülüğü ile güçlenerek çıkacağımızdan kuşkumuz olmasın.

Yaşadığımız bu olaylar eski Türkiye’nin son çırpınışları ve can çekişleridir. 2023, 2053 ve 2071 Yeniden Büyük Türkiye vizyonunun verdiği ilhamla, değerli hemşehrilerimizin teveccühü ve desteği ile bu kutlu yolda, bu erdemli davada elimizden gelen gayreti göstererek, birlik ve beraberlik içinde, insanı yaşatma ülküsüyle, millete hizmet aşkıyla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim