Türkiye’nin sıkıntılı ve zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Çetin Başaranhıncal, geçtiğimiz günlerde Beşiktaş ve Kayseri’de yaşanan terör olaylarını kınayarak sözlerine başladı.

Teröre karşı toplumun tüm fertleriyle topyekûn mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Başaranhıncal, devletin bu süreçte terör örgütleri ve dış güçlerle mücadeleye devam ettiğini, iş dünyasının ise ayakta kalma ve yeni yatırımlar yapma çabasında olduğunu söyledi.

Yaşanan sıkıntılı süreçten iş dünyasının da payını aldığını kaydeden Başaranhıncal, “15 Temmuz darbe girişiminin faturasını halen ödemeye devam ediyoruz. Bu faturanın ağırlığı ileriki günlerde ortaya çıkacaktır. Bir yandan ekonomik sıkıntılara karşı direnmek, bir yandan büyümek, ihracatı artırmak, sosyal olarak da birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek, pekiştirmek durumundayız. Terörle mücadelede bireysel olarak hepimiz yer almak zorundayız. Terörle ilgili sıkıntılar belirli bir süre daha bitmeyeceğe ve devam edeceğe benziyor.

Mücadele etmek bizim genlerimizde var. Bu topraklarda bugünlere gelene kadar büyük bedeller ödedik, ödemeye de devam edeceğiz. Bunu yaparken de hiçbir zaman birlik ve beraberliğimizden taviz vermememiz gerekiyor. Devletin bizden en büyük beklentisi bu süreçte ayakta kalmak, direnmek, yeni yatırımlar yapmaktır. Devletin bizim yanımızda olduğunu biliyoruz, bizler de devletimizin yanındayız.” diye konuştu.

Bu süreçte özellikle finans kuruluşlarının yanlarında olmasını beklediklerini dile getiren Başaranhıncal, KOSGEB kredilerine de değindi. Müracaatlarla ilgili yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşturulmasını isteyen Başaranhıncal, kredilerin bir nebze olsun nefes aldırabileceğini ancak kalıcı bir çözümden ziyade geçici bir çözüm olacağını ifade ederek, bu sıkıntılı sürecin daha fazla yara almadan atlatılmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim