Cumhuriyet Ortaokulu’nda gerçekleştirilen toplantıda çok sayıda vatandaş da hazır bulunurken Emniyet Müdürü Murat Kolcu, vatandaşlardan şikayetler konusunda duyarlı olmalarını istedi.

Okul çevresi ya da parklarda sigara içen gençlerin uyuşturucu kullanıyor şeklinde ya da kola içenlerin alkol aldığı iddiası ile şikayet edildiğini belirten Kolcu, emniyet olarak tüm şikayetleri değerlendirdiklerini polis gelsin diye olayın abartılmasına gerek bulunmadığını vurguladı. Rahatsızlık veren kişilerin ya da şüpheli durumların bildirilmesi gerektiğini anlatan Emniyet Müdürü Kolcu, abartılı ifadeler kullanıldığında suçlu olmadığı halde şikayet edilen kişilerin de rencide olduğunu belirtti. Sigara içen gençlerin uyuşturucu kullandığı iddiası ile şikayet edilmesi durumunda ekiplerin uyuşturucuya duyarlı köpekler ile olay yerine gittiğini ve arama yapıldığını söyleyen Kolcu bu durumdan herkesin rahatsızlık duyduğunu kaydetti.

Vali Necmettin Kılıç ise konuşmasında hizmet amacıyla mahallelerde başlattıkları huzur toplantılarının memnuniyet verici sonuçlarını aldıklarını belirterek, bu toplantılarda halkla iç içe olarak sorunlarını dinlediklerini ve hemen çözüm bulunması yönünde adımlar attıklarını söyledi. Toplantıda ortayla çıkan sorunların büyük bölümünün belediye ile ilgili olduğunu belirten Vali Kılıç, Valilikle ilgili olan kısmın emniyeti ilgilendiren kısım olduğunu huzuru bozmaya çalışan küçük mafyacık hareketlerini sona erdirmek ve bunları adalete teslim etmek için çaba sarfettiklerini anlattı.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise konuşmasında mahalleleri diğerinden ayrı tutmadıklarını belediye olarak mahallelere park yapmaya devam ettiklerini söyledi. 31 yeni park inşa ettiklerini 2018 yılında da 5 yeni park daha yaptıklarını söyleyen Başkan Gül, Çorum’da kapsamlı bir peyzaj çalışması yapıldığını camilerin çevrelerine 36.600 fidan dikildiğini söyledi. Başkan Gül, Kadın Kültür Merkezlerinde verilen kurs sayısının da artırıldığını ifade etti. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim