Cumartesi günü Turgut Özal İş Merkezi’nde saat 13.30 başlayan şiir dinletisinde ülkemizin ve dünyanın güçlü şairlerinin şiirleri canlı müzik eşliğinde okundu.

Çorum Ozan Der, Edebiyat Nöbeti Dergisi ve Eğitim Sen’in birlikte organize ettiği programa siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda edebiyat sever katıldı.

Slayt gösterisi ile dünya ve ülkemizin önemli şairleri tanıtıldığı programda Âşık Veysel, Nazım Hikmet, Pablo Neruda, Aragon Gülten Akın, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Yunus Emre, Homeros ve Enver Gökçe gibi şairlerinin çalışmaları yer aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Eğitim Sen Çorum Şubesi Eğitim ve Yükseköğretim Sekreteri Tuncay Solmaz yaptı.

Konuşmasına, “Birlikte organize ettiğimiz Dünya Şiir Günü etkinliğimize hoş geldiniz” diyerek başlayan Tuncay Solmaz, şiir ve sanatın gücüne vurgu yaptı. Solmaz, “Şiirin ve sanatın gücüne inanıyoruz. Şiir ve sanat olmadan hayat güzelleşmez. Şiir, gökkuşağının yedi rengini çocuk gülüşlerinde aramaktır. Şiir, Anka kuşunun kanadında uçsuz bucaksız gökyüzünü seyre dalmaktır. Şiir, yeni gelen güne umutla 'merhaba 'demektir” şeklinde konuştu.

DÜNYA ŞİİR GÜNÜ BİLDİRİSİNİ ŞAİR MEHMET ÖZTÜRK OKUDU

Daha sonra söz alan Eğitim Sen Çorum Şubesi önceki Başkanı şair ve eğitimci Mehmet Öztürk ise Dünya Şiir Günü Bildirisi’ni okudu.

Etkinlik, ‘Dünya Şiir Günü Bildirisi’nin okunmasının ardından halk ozanları ve şairlerin sırasıyla şiirlerini okuması ile devam etti. Bu bölümde Rıza Hardal, Fatma Nilüfer Yalçınkaya, Mehmet Karadağ, Cafer Gürhan, Hasan İpek, Özge Eser, Muzaffer Gündoğar ve Ali Ekber Beyaz şiir okudu.

Dünya Şiir Günü programı, Mustafa Alagözyaylası ve Selami Sözen’in türküleri ile sahne aldığı etkinlik Müzik Öğretmeni Rıza Aydın’ın öğrencileri birlikte seslendirdiği birbirinden güzel türküler ile sona erdi.

Etkinlik, sahnede günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim