Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine eski Tarım Bakanı Sami Güçlü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Haşim Eğer, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Şiir yarışmasına katılan ortaokul ve lise öğrencileri "Sakarya Türküsü” isimli şiiri okurken şiir yarışmasının ardından "Üstad’a Mektup" isimli yarışmaya katılan öğrenciler mektuplarını okudu.
Müzik dinletisinin de yapıldığı toplantıda müzik dinletisinin ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Yarışma sonunda Ortaokullar arası şiir okuma yarışmasında Merkez YİBO’dan Seda Nur Demir birinci, Başöğretmen Anadolu İmam-Hatip Ortaokulu Ayşegül Yılmaz ikinci, İnkılap Ortaokulu Hakan Kılıç ise üçüncü olurken liseler arası şiir yarışmasında ise Özejder Sosyal Bilimler Lisesi’nden Nisa Koçak birinci, Mehmetçik Anadolu Lisesi’nden Nisa Nur Boyası ikinci, Çorum Anadolu Lisesi’nden Efsa Keser de üçüncü oldu.
Mektup dalında ise Çorum Fen Lisesi’nden Esma Beşikçi birinci olurken, Bilge Kaan Meslek Lisesi’nden Şevval Yaşar ikinci, Atatürk Anadolu Lisesi’nden Merve Kayadibi üçüncü oldu. Ödülleri Eski Tarım Bakanı Sami Güçlü ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük verdi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim