Bayramın ilk gününde Giresun'da düşen helikopterden gelen 7 şehit haberi ile yürekleri bir kere daha dağlandığını söyleyen Aras, bayramın, milli birliğe ve dirliğe en çok ihtiyaç duyulan zamanda geldiğini, milli birlik ve milli varlığa yapılan bunca saldırıya rağmen millet olarak dimdik ayakta olunduğunu kaydetti.
Oruca saygısı olmayan, Allah korkusunu bilmeyen, insanlıktan nasibini almamış canilerin, millete büyük acı ve felaketler yaşattığını anlatan MHP İl Başkanı Aras, milli varlığın ablukaya alındığını, suikast ve infaz timlerinin etrafı sardığını dile getirdi.
“Uğradığımız felaketlerin sorumluları, eli kanlı katiller ve onları tarihten beri emperyalizmin maşası yapan dost görünümlü batılı ülkelerdir” diyen Aras, ülkenin geleceğini karartan iç ve dış mihrakların planlarının ortada olduğunu ve terörizmin ülkeye savaş açtığını vurguladı
Milliyetçiler olduğu sürece istikbalin kararmayacağını belirten Aras, hainlik eden ve husumet besleyenlerin amaçlarına ulaşamayacağını dile getirdi.
2011 yılından beri Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçıp ülkeye sığınan Suriyelilere vatandaşlık verme konusunun ülkenin gündemine geldiğini kaydeden Aras, “Milletimiz mağdura ve mazluma yardım elini uzatan, insani desteğini esirgemeyerek manevi görevini yerine getiren bir geçmişe ve geleneğe sahiptir. Ancak kapıları sadece vicdan diplomasisiyle açtığımızda, Ortadoğu'daki her türlü istikrarsızlık ve olumsuzlukları da ithal ettiğimiz aşikardır. Sığınmacılık kisvesiyle suçlular doluşmuş,
Asayişsizlik ve terör artmıştır. Sığınmacıların sağlıklı bir şekilde vatanlarına kavuşturulmaları gerekirken, vatandaşlığa alınmaları düşüncesi yapılan yanlışların devamı olacaktır.
Vatandaşlık hak edilmeli, vicdanlarda kabul görmelidir. Vatandaşlığın bir bedeli, bir sorumluluğu olmalıdır” dedi.
Türklükle barışamamış, Türk milleti yerine Türkiye milletini koymaya çalışan çarpık zihniyetin her önüne gelene vatandaşlık verme düşüncesinin, bu zihniyetin milli şuurdan ne denli uzak olduğunu gösterdiğini kaydeden Mehmet Akif Aras, vatandaşlık kavramının ucuzlatılması, ulufe gibi dağıtılması, ecdadımızın mirası olan vatanımızda da kaos ve karmaşaya sebep olacağını söyledi.
Kazanılmış hakların, kutlu mirasların oy ve siyasi rüşvet uğruna harcatılmayacağını anlatan Aras, “Bu gerçekler siyaset adamlarınca kabul edilecek, ya da bu niyetin sonuçlarına katlanacaklardır” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim