Yrd. Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve davetliler katıldı.
Yapılan araştırmaya göre lisede bulunan her iki öğrenciden birinin sigara kullandığı 100 tanesinden 2’sinin alkol aldığı ancak %8inin uyuşturucu madde kullandığının tespit edildiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman, insanların refah düzeyinin artması ile birlikte insanlar arası ilişkilerin de erozyona uğradığını ve bozulmaların uyuşturucu madde kullanımını teşvik ettiğini kaydetti.
Gençlerin; ailelerinin kendileri ile ilgilenmediğini iddia ettiğini belirten Yaman, TV ve akıllı telefonların çıkması ile birlikte insanların ilişki kurmakta sıkıntı çeker hale geldiğini ve bunun bir bağımlılık haline dönüştüğünü söyledi.
Gençlerin özellikle 12 yaşına kadar ailelerinde gördüğü davranışları kendi hayatlarına yansıttığını anlatan Yaman, evde sigara içen ebeveynlerin potansiyel uyuşturucu madde kullanıcısı yetiştirdiğini vurguladı. Sıkıldığında ya da efkarlandığında sigara yakan gençlerin zamanla bonzai, esrar ya da başka uyuşturucu maddelere geçtiğini söyleyen Yaman, ailelerin çocuklarına örnek olacak davranışlarda bulunmasını söyledi. Gençlere zaman geçirebilecekleri yerler yapılması gerektiğini anlatan Yaman, okuldan ve aileden kopan gençlerin köşe başlarında bekleyen torbacıların ağına düştüğünü ve bunun muhafazakar ailelerde de görüldüğünü kaydetti.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim