Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen panele Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin ile Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen konuk oldular.

HİTÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dr. Zekeriya Işık’ın yönettiği paneli Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ve HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda akademisyen takip etti.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin bir “irade hırsızlığı” olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Şahin, “15 Temmuz, tipi bize benzeyen ancak çipi bizden olmayan yani yazılımı farklı kişilerin bulunduğu FETÖ tarafından yapılmak istenen bir millî irade gaspıydı. Bu yapı, bir istihbarat örgütünün Türkiye’deki aparatıydı. Öyle bir aparat ki ülkenin en zeki çocuklarını toplayarak 15 Temmuz’da bu millete karşı kullandılar. Yani bir ülkenin istihbarat örgütü, sıfır maliyetle başka bir ülkenin insan kaynaklarını kullandı. Ancak 40 yıldır inşa ettikleri plânları yine Anadolu’nun kavruk çocukları tarafından 4 saatte bitirildi.” diye konuştu.

Prof. Dr. Şahin 15 Temmuz’un en “iyi” tarafının ise istenildiği zaman darbelere ve darbe görünümlü işgal girişimlerine karşı durulabileceğini göstermesi olduğunu sözlerine ekledi.

“PARALEL MİLLET ÜRETEMEDİLER”

Cihannüma Derneği Genel Başkanı, Araştırmacı - Yazar Mustafa Şen ise FETÖ’nün bir casus örgütü olduğunu belirterek, “Bu örgüt; devletin, ordunun, yargının ve hatta dinin paralelini üretebilmiş olsa da paralel bir millet üretmediler. Bu azizi millet, bu casus örgütünü 15 Temmuz gecesi çökertti.” dedi.

Darbe gecesi İstanbul’da tankları alkışlayan ve uçaklara el sallayan hainleri gözlemlediğini kaydeden Mustafa Şen, “İşte o hainler o gece bankamatikleri ve marketleri tavaf ettiler. Ben, bu aziz millete gül atılmasını bile kabul edemezken, onlar kurşun yağdırdı. İşte bu FETÖ, bu kadar hain bir örgüttü. O gece asla başarmaları mümkün olmayacaktı. Çünkü biz 250 değil, gerekirse milyonlarca şehit vererek bu vatanı teslim etmeyecektik.” ifadelerini kullandı.

Her şeye rağmen 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin başarılı olması hâlinde iç savaşa sürüklenen Türkiye’nin önce “Libyalaştırılacağını” öne süren Şen, ardından maliye, hazine, enerji kaynakları, dışişleri ve ordu gibi en stratejik unsurların dış güdümlü hâle getirileceğini kaydetti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim