Doğu Akdeniz’de termal sağlık ve tatil turizminin öncüsü olacak Hatay’daki dev yatırımda bir Çorumlu’nun imzası var.
Jeotermal alanında ülkemizin önde gelen isimlerinden biri olan hemşehrimiz Mehmet Ali Doğan, Edremit Güre’de Hattuşa Termal, Ankara’da Hitit Ayaş Termal tesislerinden sonra, Hatay Erzin’de de İsos Termal’in ilk etabını işletmeye açtı.
Erzin İsos Termal Otel, Sağlık Merkezi ve Tatil Köyü’nün açılışı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

DOĞAN JEOTERMAL YATIRIMI
M.Ali Doğan’ın sahibi olduğu Doğan Şirketler Grubu bünyesindeki Doğan Jeotermal, artık termal turizmi alanında “güvenle” anılan bir marka oldu.
Çorum damgasını taşıyan bu markanın Hatay Erzin’deki tesisinin açılışına da, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Erzin Kaymakamı Hasan Yaman ve Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek ile Hatay’daki kamu ve özel sektör kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum örgütleri başkanları, devre mülk tapu sahipleri ve davetliler katıldı.



EŞSİZ TASARIM, KONFOR VE AYRICALIKLI HİZMET
Türkiye’nin en büyük jeotermal yatırımlarından birisi olarak görkemli bir törenle kapılarını devre mülk tapu sahiplerine açan Erzin Termal; şifalı suyu, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra muhteşem mimarisiyle adeta göz kamaştırdı.
Erzin İsos Termal Otel, Sağlık Merkezi ve Tatil Köyü, Amanos dağlarının Akdeniz’e uzanan kıyılarında yer alıyor. Tarih, sağlık ve deniz turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olan Erzin’de, eşsiz tasarımı, konforu, ayrıcalıklı hizmet anlayışı ve şifalı sularıyla Ezin İsos Termal, Erzin’in parlayan yıldızı oldu.

AMANOS DAĞLARININ ŞİFALI SULARI
Amanos Dağları’nın şifalı yer altı sularıyla sağlık arayanlara ve doğa ile baş başa huzur içinde tatil yapmak isteyenlere hitap eden Erzin Termal, sağlıklı bir tatil yapmak isteyenlerin tüm beklentilerini karşılıyor.
Tesisin açılışında, bu dev projeyi hayata geçirenler kadar devre mülk sahibi olma ayrıcalığını yaşayanlar da büyük gurur ve mutluluk yaşadı.



1500 KİŞİYE İŞ İMKANI
İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Erzin Termal Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, tesisin tüm Doğu Akdeniz’de termal sağlık turizminin ve tatil turizminin öncüsü olacağını kaydetti.
Türkiye’nin bir jeotermal cenneti olmasına rağmen konsept eksikliği nedeniyle termal sağlık turizminden yeterli payı alamadığını vurgulayan Doğan, “Termal sağlık yatırımları toplum sağlığı açısından, önleyici tıp hizmeti veren, en başta kendi toplumumuzun sağlıklı yaşaması ve sağlıklı yaşlanması için kurulan çok önemli projelerdir. Erzin marka bir yer. Dünyada yeşil, deniz ve oksijenin bu kadar bol ve aynı anda olduğu başka bir yer bulamazsınız. Bu tesisin sadece devre mülk sahiplerine değil, bölgeye çok ciddi katkıları olacak. Şu an 800 gencimize iş olanağı sağlıyoruz. Projemiz tamamlandığında tam olarak 1500 kişiye iş olanağı sağlamış olacağız”dedi.

KIYI TURİZMİNE GÖRE 5 KAT FAZLA DÖVİZ GETİRİSİ VAR
Aynı zamanda Jeotermal Enerji Kaynakları Araştırma ve Değerlendirme Vakfı Başkanı, Devre Mülk ile Devre Tatil Yatırımcıları Derneği Başkanı ve Ankara Termal Turizmi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı da olan Mehmet Ali Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ülkemize kıyı turizmi için gelen turist sayısı ve ülkemize bıraktığı döviz miktarına bakıldığında kişi başına 900 USD bile değildir. Oysa termal sağlık turizminde bu rakam kıyı turizmine göre 5 kat daha fazladır. Çünkü ,termal turizm müşterisi genelde 40 yaşını aşmış, ekonomik problemlerini çözmüş, sağlığı için para ayıran ve harcayan bir kitledir.
Dünya’da en zengin jeotermal kaynaklarına sahip olan ülkemiz, bu kaynağı Termal Sağlık Turizmi amaçlı olarak yeterince değerlendirememektedir. Jeotermal enerji kaynaklarımızın tamamını kullanma imkanını bulunmamız durumunda, ülkemiz ekonomisine katkısı yaklaşık 20 milyar dolar civarında olacaktır.”



20 YILLIK DENEYİM
Dünya standartlarına göre termal sağlık turizmi tesisinde asıl unsurun sağlık amaçlı termal tedavi ve kür merkezi, tamamlayıcı bölümlerin ise konaklama ve yatak bölümlerinden oluşması gerektiğini anlatan Doğan; “Türkiye’deki bütün termal tesisler şehir otelleri gibi planlanmış, asıl unsur konaklama, yatak olarak tasarlanmıştır. Tamamlayıcı unsurlar ise kür merkezi olarak planlanıştır. Doğru konseptin oluşturulması, dünyadaki termal turizm müşterisinin de yoğun şekilde ülkemize gelmesini hızlandıracak, ülke ekonomisi ve istihdam açısından ciddi katkılar sağlayacaktır.” ifadesini kullandı.
Bu eksikliği gidermek amacıyla, son 20 yıldır Türkiye’deki bütün jeotermal projeler ve termal tesislere imza atarak, son 10 yılda 5 termal sağlık tesis yapımını hedeflediklerini kaydeden M.Ali Doğan, “Bu çerçevede ilk olarak 2009 yılında Balıkesir/ Edremit’te Hattuşa Astyra Termal tesisimizi, 2. olarak ise 2013 yılında Ankara/Güdül’deki Hitit Ayaş Termal Sağlık Tesisimizi hizmete açtık. 3. tesis yeri olarak ise termal banyo kürü ve termal içmeceleriyle dünyaca ünlü Erzin içmeceleri mevkiini seçtik. Bölge insanımızın ilgisi, yatırım yerinin seçimi açısından ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi ortaya koydu.” dedi.

TARİHLE DE KUCAKLAŞACAKLAR
Erzin Kaymakamı Hasan Yaman da, ”Bu topraklarda iki büyük komutan, iki büyük medeniyet karşılaşmış. Bunlardan biri Büyük İskender ve Doğu medeniyetinin temsilcisi Pers imparatoru 3. Darius. Burada İsos savaşlarını gerçekleştirmişler. Buraya gelen turistler, termal şifa bulmakla kalmayıp, doğal güzelliklerin yanı sıra tarihle de kucaklaşacaklar.”dedi.
Belediye Başkanı Kasım Şimşek ise, " İsos Termal Erzin için bir başlangıç, yani öncü oldu. İsos Termal'in Erzin Belediyespor’a sponsor olması da bizi çok mutlu etti.” diye konuştu.

HER ŞEYİN DÜŞÜNÜLDÜĞÜ TESİS
Daha sonra kurdele kesimi ile hizmete açılan tesisi tüm katılımcılar birlikte gezdi. Konuklar, Termal Kür Merkezi ve SPA, Restoran, açık havuz, çamur odası, tuz odası, sülük tedavi odası, sauna, buhar odası, masaj odaları, kese odaları, Türk Hamamı ve fitness salonunu gezerken, muhteşem mimari ve herşeyin düşünülmüş olması nedeniyle hayranlıklarını gizleyemediler.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim