Türk Eğitim-Sen Çorum Şubesi, Mersin’in Tarsus ilçesinde korkunç bir cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Özgecan Arslan için tepki yürüyüşü düzenledi.
Çorum Ülkü Ocakları, Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kamu Sen’e bağlı sendikalar ile MHP Kadın Kolları üyelerinin de destek verdiği etkinlik kapsamında grup, önceki gün Valilik önünden Hürriyet Parkı’na kadar yürüdü.
Yağmura aldırış etmeden taşıdıkları dövizlerle tepkilerini dile getiren ve yürüyüşte sık sık slogan atan kadınlar, kadın cinayetlerini de protesto etti.
Vatandaşların da destek verdiği tepki yürüyüşü sonrası Türk Eğitim-Sen Bayanlar Komisyonu Başkanı Nurdan Ergün grup adına PTT binası önünde basın açıklamasında bulundu.
Cinayetin faillerinin Türk toplumu içerisinden çıkmasını düşündüren bir olgu olarak niteleyen Ergün, “İnsanlık çerçevesinin dışında kalmış bu davranış üzerinde yetkililer düşünmeli, eğitim ve adalet sisteminin etkinliği noktasında derinlemesine bir takım değerlendirmeler ve çalışmalar yapmalıdır” dedi.
Kadına yönelik şiddetin toplumun ve devletin duyarsızlığı ile büyüdüğünü ifade eden Ergün açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Devletin kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemini açık bir şekilde kınamasını, şiddete uğrayan kadınlar için başvuru ve sığınma evlerinin sayısının artırılmasını, ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbi destek ve yasal yardımın yapılmasını, cinsiyet ayrımcı politikalar, yasalar ve uygulamaların kaldırılmasını, eylem ve eğitim projelerinin kadın örgütleriyle birlikte hayata geçirilmesini istiyoruz.
Ayrıca kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için kampanyalar, anne-baba eğitim programları başlatılmasını, kadınların ekonomik özgürlüğü için çalışmasının önündeki engellerin kaldırılmasını, sosyal güvenlik, parasız eğitim ve parasız sağlık hakkından yararlanılmasının sağlanmasını talep ediyoruz. Medyanın, kadın ve çocuklara yönelik şiddeti teşvik edici yayınlar üzerinde kendi oto-denetim mekanizmasını kurarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti bir malzeme olarak kullanmaktan vazgeçmesini istiyoruz.
Yenişafak Gazetesi yazarı Cemile Bayaraktar ve Nihat Doğan’ı utanç verici açıklamalarından dolayı da Türk Eğitim-Sen olarak kınıyoruz. Özgecan cinayetinin faillerine en ağır cezanın verilmesini istiyoruz.”


(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim