Ak Parti Kadın Kolları üyeleri, Özgecan cinayeti ve kadına yönelik şiddeti sert bir dille kınadı.
Ak Parti İl Başkanlığı’nda dün düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ak Parti İl Disiplin Kurulu üyesi Kader Öremiş Kaba, toplumda farklı sınıflardan pek çok kadının şiddete maruz kaldığını ve katledildiğini söyledi.
Kaba, “Sözlü veya fiziksel taciz, tecavüz, töre cinayetleri kadına yönelik şiddetin her türlüsünü şiddetle kınıyor ve tüm suçluların en ağır şekilde yargılanmasını istiyoruz” dedi.
Türkiye'yi derinden sarsan Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kaba, “Yaşadığımız acının tarifi yoktur. Bizler bu şekilde acı ve üzüntü içerisindeyken ailesinin, annesinin ruh halini düşünemiyoruz. Ak Parti il teşkilatı olarak kadına şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bildiririz. Bu saldırıyı yapanların da bugün ki hukuk yaptırımları neticesinde en ağır cezayı alacaklarına inanıyoruz. Bizler bir daha Özgecanlarımız yanmasın, bir daha kadına el kalkmasın diyerek teşkilatlarımız ve hükümetimiz olarak bütün gayreti gösterdik. Bundan sonrasında da göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmasında iç güvenlik paketine de değinen Av. Kader Öremiş Kaba, söz konusu paket sayesinde masum vatandaşların daha iyi korunacağını ve suçun işlenmeden önce önlenebileceğini belirtti.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim