Valilik önünden başlayıp Saat Kulesi yanına kadar süren yürüyüşün ardından PTT önünde basın açıklaması yapılırken açıklamaya Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Ak Parti Gençlik kolları Başkanı Fatih Muhammet Temur ve partililer katıldı.

Basın açıklamasında konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, şiddetin her türlüsüne sadece kadına yönelik olanına değil, bitkiye, hayvana, erkeğe neye olursa olsun karşı olduklarını ifade etti. Savaşta en çok mağdur olanların kadınlar olduğuna dikkat çeken Aşgın, bugün onların da hatırlanması gerektiğini ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ise konuşmasında ülkenin, Cumhuriyetin ilanındaki fotoğraflarda görülen kadınlar sayesinde kurulduğunu ifade ederek Türk milletinin kadına büyük önem verdiğini söyledi.

AK Parti’nin 17 yılı aşkın iktidarında her daim ortaya konulan samimiyet ve sorumluluk bilinciyle derinden kanayan yaraya derman olmaya çalıştığını dile getiren AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ise konuşmasında, kadınlara karşı ayrımcılığın ırkçılıktan beter olduğunu söyledi. Yaşanan acıların, ilkelliklerin, cehaletin yurdumuzda ve dünyanın her yerinde son bulması için kadınlar ve erkekler olarak, hep birlikte gerçek anlamda bir dayanışmaya davet ettiklerini ifade eden Demir, dünyada hiçbir kazanım, güç ve makamın bir kadının yaşam hakkından daha değerli olmadığını söyledi. Gerçek dayanışma için, sokakta yürüyen tüm kadınların kılık ve kıyafetine bakılmaksızın yaşam tercihini veya inancını öne çıkarmadan, tüm siyasi partilerin tutarlı ve ortak tavır içinde olması gerektiğini anlatan Demir, AK kadınlar olarak bu konularda ilk günkü hassasiyet ve titizlikle bu konuda tavizsiz duruşu göstermeye devam edeceklerini kaydetti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim