“Şiddet kullanarak sorunları çözmeye kalkmak acizliktir” diyen Taşkın, öğretmenlere yapılan şiddet eylemini kınadıklarını vurgulayarak eğitimci arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Eğitim sorunlarının her geçen gün içinden çıkılmaz hale gelmeye başladığını belirten AES İl Eğitim Sekreteri Kenan Taşkın, bu sorunların öğrencilere yansımasını en az düzeyde tutmaya çalışan ve her seferinde öğrencilerin geleceğini düşünen öğretmenlerin bu davranışı hak etmediğini vurguladı.

Taşkın Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerin çalışma güvenliğini sağlayıcı tedbirleri arttırmak için daha fazla çaba göstermesi gerektiğinin altını çizdiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Öğretmenler eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmenin sorumluluğu ile görevlerini yapmaya çalışırken bir yandan Alo 147 bir yandan Öğretmene Performans Notu kıskacı ile adeta kıskaca alınmıştır. Her türlü olumsuzluğun faturasını öğretmene kesme alışkanlığı bırakılmalıdır. Öğretmen kendini güvende hissettiği kadar işine bağlanır. Öğretmenle öğrenci ve velileri karşı karşıya getiren uygulamaların sonucunda öğretmen değersizleştirilmekte, itibarıyla oynanmaktadır. İtibarsızlaştırmaya karşı biz her zaman karşı geleceğiz. Öğrencilerimizle olan sevgi ve saygıya dayalı münasebetimiz meslek onurumuzu koruyarak devam ettireceğiz. Gerek MEB gerekse velilerden beklenti ve isteğimiz öğretmenin işini kolaylaştırmaktır. Unutulmamalıdır ki öğretmeni huzurlu olmayan bir eğitim ortamı hiç kimseye bir fayda getirmez”

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim