Ömer Tök nezdinde tüm Sosyal Güvenlik çalışanlarının haftasını kutladıklarını belirten Çam yaptığı konuşmada Sosyal Güvenlik Sistemi’nin, toplumun tüm kesimlerini bir şemsiye altına toplaması gereken bir sistem olduğunu ifade etti. Bu şemsiyenin altında; fiilen çalışanlar, çalıştığı halde kayıt dışında bulunanlar, henüz çalışma hayatına başlamamış olan çocuklar, gençler ile dul ve yetimler bulunması durumunda Sosyal Devlet olgusundan bahsedilebileceğini ifade eden Sami Çam, Türkiye’de kayıt dışı istihdamın her yıl artması, iş tanımları skalasının yapılmaması, taşeron işçilik ve kamuda farklı statülerde istihdam politikaları neticesinde, Sosyal Güvenlik şemsiyesinin delik deşik hale getirildiğini anlattı.
Sosyal Güvenlik kapsamında olmalarına rağmen, insanların parasız teşhis ve tedavi imkanlarının bulunmadığını söyleyen Çam, kurumun sunduğu sağlık hizmetleri tamamen kar-zarar ilişkisine dayandırılarak, piyasalaştırıldığını anlattı.

Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının, yaptıkları iş bakımından uzmanlık gerektiren bir görev ifa etmelerine rağmen, SGK çalışanlarına uzmanlık hakkı verilmediğini vurgulayan Çam, “Uzmanlık işi yapan diğer kamu kurumlarında olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarına da uzmanlık hakkı verilmeli, çalışanların moral motivasyonu yükseltilmelidir.

Boş kadrolara yapılan atamalarda temel kriter liyakat ve ehliyet olmalı, çalışma barışı korunmalıdır.

Türk Büro-Sen olarak, Sosyal Güvenlik Haftasını kutlarken, vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet sunan SGK çalışanlarının haklarının korunup, geliştirilmesi noktasında mücadelemizin devam edeceğini kamuoyuna saygı ile duyururuz” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim