Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası eğitim salonunda SGK Kamu Görevlileri Daire Başkanlığı’ ndan Şube Müdürü Sezgin Çoban, Abdulkadir Baran, Ali Sedat Satar, Hanife Doğan ve Güler Erdek tarafından verilen eğitime Samsun’un yanı sıra Sinop, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Tokat, Çorum, Çankırı ve Amasya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinde görev yapan SGK personelleri ile birlikte diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun SGK İl Müdürü Ünal Kaya, “Devlet memurlarının hizmetlerine ilişkin bilgileri kurumlarınca tutulduğundan, gerek emeklilik talebinde bulunulması gerekse memuriyet görevlerinden ayrılarak diğer statüler kapsamında çalışmaya başlamaları halinde, emeklilik işlemleri ve hizmet birleşmesi için gerekli belge ve bilgiler son defa çalıştıkları kurumlardan istenilmektedir. Yazışmaların posta yoluyla yapılması işlemlerinin geç sonuçlanmasına, zaman ve iş gücü kaybına dolayısıyla mağduriyetlerin oluşmasına neden olmaktadır. Bu olumsuzlukların sona erdirilmesi amacıyla, günümüz ve gelecek dönem gereklerine uygun internet ulaşımı olan web tabanlı bir sistem kurularak devlet memurlarının tüm bilgilerinin saklanması, elektronik ortamda izlenerek gereksiz yazışmaların ve zaman kaybının önlenmesi ve emekli aylığı bağlanması süresinin en aza indirilmesi amacıyla, Hizmet Takip Projesi(HİTAP) başlatılmıştır” diye konuştu.

“DEĞİŞİMİ HİSSET, DÖNÜŞÜME ORTAK OL”
Vatandaş odaklı hizmet verdiklerini belirten Kaya, “Uluslararası standartların üzerinde sosyal güvenlik hizmeti veren, model alınan öncü ve saygın bir kurum olma vizyonu üstlenmiş olan Sosyal Güvenlik Kurumu olarak ‘değişimi hisset, dönüşüme ortak ol’ çağrısıyla vatandaşa yardım etmeye çalışıyoruz. Bu anlayışı benimsemiş olan tüm kamu kurum kuruluşlarına, eğitimde rol alan eğitimci ve katılımcılara, eğitimin düzenlenmesinde yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim