Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki gelir testi başvuru süresinin SGK tarafından uzatıldığını açıklayan Duran Cesur, ayrıca elektrik kesintisi nedeniyle de 31 Mart’ta sona eren prim ödeme süresinin 7 Nisan tarihine uzatıldığını dile getirdi.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Cesur, mamuoyunca Torba Kanun olarak bilinen (6552 sayılı) Kanunla yapılan düzenlemeler ile 5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre genel sağlık sigortalısı olarak tescil edildiği halde gelir testine başvurmamış olanlar için gelir testine başvurma süresinin 30 Eylül 2015 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.
Cesur, ayrıca aynı kanunun 60. maddesinin 1. fıkrasının (d) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı olan ancak 2014 Nisan ve öncesine ait genel sağlık sigortası prim borçlarını ödememiş olanların ise prim borçlarını yapılandırmak için başvuru süresinin 2 Kasım 2015 tarihine ve ilk taksitini ödeme süresinin ise 30 Kasım 2015 tarihine kadar uzatıldığını kaydetti.
SGK İl Müdürü Cesur ayrıca prim ödemelerinin son ödeme tarihinin 7 Nisan'a uzatıldığını açıkladı. Kararın ülke genelindeki elektrik kesintisinden dolayı prim ve diğer tüm alacakların tahsilat işlemlerinin yapılamaması nedeniyle alındığını da belirten Duran Cesur açıklamasında; “Prim ödeme yükümlülerimizin mağduriyetlerini önlemek amacıyla, son ödeme günü 31 Mart 2015 olan prim ve diğer tüm alacakların tahsilat işlemleri 7 Nisan 2015 gün sonuna kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılacak söz konusu ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacaktır” ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilisim