YALÇINKAYA 23 NİSAN VE 1 MAYIS’I KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Sezer Yalçınkaya, gündem dışı söz alarak 23 Nisan ve 1 Mayıs’ı kutladı.

Konuşmasına yeni meclis üyelerine ‘hoş geldin’ diyerek başlayan Yalçınkaya, “Geçtiğimiz ayda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ye Çocuk Bayramı’nı tüm yurtta coşku ile kutladık. 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden birinci Büyük Meclisin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir.

Atatürk 23 Nisan 1924'te 23 Nisan gününü bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir.

Türk milletinin gönlünde onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgal eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak milli birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir” dedi.

Konuşmasının devamında 1 Mayıs’a da değinen Yalçınkaya, şunlar söyledi:

“1 Mayıs işçinin emekçinin bayramı, emeğin barışın bayramı. Şair Sennur Sezer'in dizelerinde de belirttiği gibi ‘Bir sözle kuruldu dünya, hep o sözü aradım ve buldum:

Emek. Emek en yüce değerdir. Tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs’ını kutluyorum.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim