Seyit Ali Büyük, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin, çağın bir adım ötesinde milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil olarak yetişmesinde en büyük pay kuşkusuz öğretmenlerimizindir. Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel, zararlı otlar değil; çiftçinin ihmalidir. Bunun için muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı bir hatanın telafisi yoktur” dedi.
Öğretmenliğin zorlukla, mücadeleyle, tahammülle ve en önemlisi sabırla anılan aynı zamanda samimiyet, vicdan ve sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu belirten Büyük, “Unutulmamalıdır ki, bilgili, donanımlı, sürekli kendini yenileyen, değerlerine sahip öğretmenlerden mahrum milletlerin, çağı yakalayabilmesi mümkün değildir. Böyle milletler gelişemeyecek, geleceğin dünyasında da var olamayacaklardır” ifadelerini kullandı.
Dininde bilime ve öğretmenlere büyük önem verdiğini dile getiren Büyük, “Yüce dinimiz en büyük savaşı cehalete karşı vermiş, ilim ve irfan çağını başlatmıştır. İlim öğrenmenin her yaşta, kadın erkek herkese farz olduğunu ilan eden Peygamberimiz (sav) bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur: “Ya öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen, ya da ilmi seven ol. Sakın beşincisi olma, helak olursun” diyerek dinde öğrenmenin önemini vurguladı.
Büyük, “Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Bu vesileyle, bütün öğretmenlerimizin Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mekteplerinin Başöğretmen unvanını verdiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tekrar kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Eğitime yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. Şehit öğretmenlerimize ve aramızdan ayrılan tüm eğitim camiası çalışanlarına Allah'tan rahmet diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim